ÖĞRENCİ KULÜPLERİ ALKÜ’YE RENK KATIYOR

rnrn

Üniversite bünyesinde kurulan öğrenci kulüpleri yapacakları sosyal ve kültürel faaliyetlerle ALKÜ’ye renk katmaya hazırlanıyor. Öğrenciler için büyük bir deneyim kaynağı olan öğrenci kulüpleri gerçekleştirdikleri etkinlikler sayesinde hem sosyal hem de kültürel olarak kendilerini geliştirme fırsatı buluyor. Ayrıca öğrenci kulüpleri üyesi olan öğrencilere, gelecekte sivil ve iş hayatına girme noktasında tecrübe kazanmalarını sağlıyor.

11 KULÜP KURULDU 16 KULÜP YOLDA

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Sağlık, Kültür

rnrn

ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak Üniak, Denizcilik ve Su Sporları Kulübü, Tenis Kulübü, Tiyatro Kulübü, Organizasyon ve Tanıtım Kulübü, Tarih Kulübü, İşletme Mühendisliği Kulübü, Voleybol ve Plaj Voleybolu Kulübü, Resim ve Sanatsal Aktiviteleri Kulübü, Uluslararası Ticaret Kulübü ve Gezi Kulübü olmak üzere 11 öğrenci kulübü kurularak faaliyetlerine başladı. Bunların yanı sıra 16 öğrenci kulübünün başvurularının da yakında karara bağlanması bekleniyor. Üniversitenin sadece bilimsel bir eğitim veren bir kurum olmadığının bilinciyle öğrencilerine sosyal ve kültürel faaliyetlerinde her türlü desteği veren ALKÜ, geçen yıl Öğrenci Konseyi ve Öğrenci Topluluğu iş birliğiyle faaliyetlerini gösteren öğrenci kulüplerine resmiyet kazandırmış oldu.

rnrn

“ALKÜ’YÜ HEP BİRLİKTE BÜYÜTECEĞİZ”

rnrn

Senato’dan geçen ilk yönergelerden birinin öğrenci kulüplerine yönelik olduğunu ifade eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı; “Öğrencilerimiz, kulüp kurma çağrılarımıza duyarsız kalmadı. Bende bu cesaretlerinden dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin sadece derslerle değil aynı zamanda hayatın içinde de olmaları gerektiğini de her fırsatta dile getirdim. Kurulan ve kurulma aşamasında olan kulüplerimizin üniversitemize çok şey kazandıracağına inanıyorum. Resmi olarak kurulan kulüplerimize etkinlikleri için Sağlık Spor Kültür Daire Başkanlığı bütçesinden maddi destek de sağlayarak sosyal ve kültürel aktivitelerinde öğrencilerimizin yanında olacağız. Hep birlikte el ele verip inşallah güzel işlere imza atarak üniversitemizi birlikte büyüteceğiz” diye konuştu.

rn

Eski Site