ALKÜ’DEN ALANYA’DAKİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE DESTEK

Alanya Alaaddin Keykubat üniversitesi (ALKÜ), üniversite bünyesinde bulunan dijital altyapı ve olanaklarını Alanya’da yaşayan üniversite öğrencilerine açıyor.

Sınav dönemlerinde öğrencilerin mağduriyetlerinin en aza indirilmesi amacıyla çalışma başlatan ALKÜ, farklı üniversitelerde okuyup Alanya ilçesinde ikamet eden üniversite öğrencileri için bilişim altyapısını kullanıma açıyor. Covid-19 salgını nedeniyle öğrenim gördükleri şehirlerden Alanya’ya dönerek uzaktan eğitim sistemi üzerinden eğitim gören ve Alanya’da ikamet eden üniversite öğrencileri, öğrenci kimlik kartı veya öğrenci belgesini ibraz ederek Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi yerleşkelerinde yer alan ve öğrencilerin kullanımına tahsis edilmiş olan bilgisayar, internet, teknolojik ve dijital imkânları kullanabilecekler.

Konuyla ilgili açıklama yapan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, ülkemizde ve dünyada yaşanan Covid-19 salgını nedeniyle bahar dönemi eğitim- öğretiminin büyük bir bölümünün uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirildiğini ve alınan karar gereğince sınavların da online yapılacağını belirterek bu süreçte daha az mağduriyet yaşamaları adına Alanya’da bulunan tüm üniversite öğrencilerine ALKÜ olarak destekte bulunacaklarını dile getirdi. Mevcut bilgisayar laboratuvarları, kütüphane ve dijital imkanların ilçede ikamet eden tüm üniversite öğrencilerine açılacağını belirten Rektör Kalan, imkanlardan yararlanmak için öğrencilerin öğrenci kimlik kartı veya öğrenci belgelerini ibraz etmelerinin yeterli olduğunu ifade etti. Öğrencilerin imkanlardan yararlanmak için üniversiteye gelirken yanlarında öğrenci kimliklerini getirmelerini, bunun yanı sıra Covid-19 ile ilgili tüm tedbirleri alarak gelmelerini ve öğrencilerin üniversite içerisinde sosyal mesafe kuralına mümkün olduğunca dikkat etmeleri gerektiğini belirtti. Rektör Kalan konuşmasının devamında: “Gazipaşa ve Akseki’deki meslek yüksekokullarımızın imkanlarını da yine bu ilçelerimizde yaşayan tüm üniversite öğrencilerinin hizmetine sunacağız. Bu şehirlerde yaşayan öğrencilerin de aynı şekilde öğrenci kimlik kartı veya öğrenci belgelerini ibraz ederek imkanlardan faydalanabileceklerdir” dedi. Ülkece geçirilen bu zor süreçte Alanya’da yaşayan hem ALKÜ’lü öğrencilere hem de diğer üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere ödevlerinde ve sınavlara hazırlıklarında destek olmayı amaçladıklarını ifade eden Rektör Kalan, “Bu hassas dönemde tüm akademik ve fiziksel altyapımızla öğrencilerimizin yanında olacağız. Tüm öğrencilere eğitim-öğretim süreçlerinde başarı ve kolaylıklar diliyorum.” dedi.

• Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi
  • 29 Mayıs, 2020