AKSEKİ MYO ve ALKÜSEMDEN ÖNEMLİ EĞİTİM

AKSEKİ MYO ve ALKÜSEMDEN ÖNEMLİ EĞİTİM

17 02 2021

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Akseki Meslek Yüksekokulu (MYO) Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı ile ALKÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEM) bünyesinde açılan “Yüksekte Çalışma ve Arama Kurtarma” eğitimi başarıyla tamamlandı.

Akseki MYO Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Öğr. Gör Recep Baltacı eğitmenliğinde düzenlenen  sekiz günlük  Yüksekte Çalışma ve Arama Kurtarma  Eğitimi Sertifika Programı’na Akseki Belediyesi Arama Kurtarma(ABAK) ekiplerinde görev alan 10 kişi katıldı. Eğitim sonunda  kursiyerlere sertifikaları verildi. Sertifikalarını alan Akseki Belediyesi Arama Kurtarma(ABAK) ekibi eğitim aldıkları Akseki Meslek Yüksek Okulu’nda gerçeğini aratmayan bir kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikata Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Aslan, Akseki MYO Müdürü Tolga Gül, ALKÜSEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fırat Arslan, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Tatbikatta Akseki MYO’nun çatısında yaralanan bir kişiye ilk müdahalenin yapılması canlandırıldı. ABAK ekiplerinin sedye ve iplerle yaralıyı binadan indirmesi mizanseni ve iplerle tırmandıkları çatıya Türk Bayrağı asması izleyenler tarafından beğeniyle karşılandı.

Eğitim hakkında düşüncelerini paylaşan Öğr. Gör Recep Baltacı,  kursiyerlere yüksekte çalışma, kentsel ve doğada arama kurtarma  eğitimi verdiğini belirterek eğitim sürecinin oldukça verimli geçtiğini dile getirdi. Antalya’nın ilçelerinde kurulan ilk kurtarma birimi olan ABAK’ın dünyanın en büyük sıra dağlarından biri olan Toroslarda görev yapacağını ifade eden Baltacı, eğitimlerin devam edeceğini söyledi.