ALKÜ’DEN ULUSLARARASI SERGİ

ALKÜ’DEN ULUSLARARASI SERGİ

19 01 2021

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Azerbaycan Devlet Ressamlık Akademisi işbirliğinde “Uluslararası Çevrimiçi Geleneksel İzler Sergisi” düzenlendi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), ALTSO Meslek Yüksekokulu (MYO) Tasarım Bölümü, İç Mekân Tasarımı Programı Temel Sanat Eğitimi dersi kapsamında, “Uluslararası Çevrimiçi Geleneksel İzler Sergisi” sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Türk Kültürünün eşsiz değerlerini tasarım unsuru olarak öğrencilere öğreterek, onların özgün yorumları ile çağdaş tasarımlar geliştirmelerinin hedeflendiği sergi ALKÜ ve Azerbaycan Devlet Ressamlık Akademisi sosyal medya mecralarında sergilenmeye devam ediyor.

Türkiye Küratörlüğünü ALKÜ ALTSO Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Serdar Aslan, Azerbaycan Küratörlüğünü ise Ressam Lale Hüseynova’nın yaptığı sergiye ALKÜ ve Azerbaycan Devlet Ressamlık Akademisi Uluslararası öğretim görevlileri ile öğrencileri ve sanatçılar eserleri ile katıldı.

“Uluslararası Çevrimiçi Geleneksel İzler Sergisi” kapsamında ayrıca, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, Haliç Üniversitesi Tasarım Bölümü, İç Mekân Tasarımı öğrenci ve öğretim görevlileri ile sanatçıların eserlerine de yer verildi.