ALKÜ’DEN ANKARA ÇIKARMASI

• ALKÜ BASIN
  • 29 Temmuz, 2022

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ile ilgili görüşmeler yapmak üzere Ankara’ya giden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel’i, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Dr. Ahmet Dinçer, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkan Dr. Fatih Pekşen’i makamlarında ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyaretlerde Rektör Kalan’a, ALKÜ Genel Sekreteri Alper Özyürek de eşlik etti.

ALKÜ’YE YAPILACAK YATIRIMLAR ELE ALINDI

Rektör Kalan ilk olarak Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile bir görüşme gerçekleştirdi. Üniversitede yapılan yatırımlar ile planlanan yatırım projelerinin ele alındığı görüşmede Rektör Kalan, Şenel’e bütçe ve yatırım projeleri konusunu yüz yüze anlatma fırsatı buldu. Verimli ve faydalı bir görüşmenin gerçekleştirildiğini belirten Rektör Kalan, ziyaretin sonunda Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel’e “Alaiye’den Alanya” adlı kitap ile “Alanya Tersane Kitabesi” plaketini hediye etti. Ziyaretleri değerlendiren Rektör Kalan, “Üniversitemizin yatırımları için yüz yüze verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Üniversitemizde devam eden ve ileriye dönük yatırım projelerimize dair istişarelerde bulanarak, Sayın Başkanımıza taleplerimizi ilettik. Bütçe taleplerimize olumlu yaklaşması şahsımı son derece mutlu etti.  Sayın Şenel’in desteklerini her zaman yanımızda hissediyoruz. Ev sahipliği, güler yüzlülüğü ve projelerimize olan ilgisinden dolayı Sayın Başkanımıza teşekkür ederim.” diye konuştu.

Bununla birlikte Rektör Kalan, aynı kurumda görev yapan Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Dr. Ahmet Dinçer’i makamında ziyaret ederek, ALKÜ’nün bütçe çalışmaları hakkında istişarelerde bulundu.

HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Günün son görüşmesinde Rektör Kalan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’na Strateji Geliştirme Başkan’ı olarak atanan Dr. Fatih Pekşen’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Pekşen’e görevinde başarılar dileyen Rektör Kalan, Pekşen ile ortak projeler üzerine istişarede bulunduğunu ifade etti.