ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başarılı Ameliyatlarını Sürdürüyor

• Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi
  • 05 Ocak, 2020

Alanya’da yaşayan 46 yaşındaki Yıldız Yılmaz, 13 yıldır çektiği kronik kasık ağrısından  ameliyat ile kurtuldu.

Alanya'da yaşayan Yıldız Yılmaz, 13 yıl önce kasık ağrısı yaşamaya başladı. Çok sayıda doktora başvuran Yılmaz ağrılarından bir türlü kurtulamayınca Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Barış Mülayim'e başvuruda bulundu.  Yapılan tetkik ve görüntüleme yöntemleri neticesinde Yıldız Yılmaz’a, Prof. Dr. Barış Mülayim operasyon önerdi. Kadın hastalıklarında laparoskopi ve infertilite, tüp bebek, kısırlık tedavisiyle kronik pelvik ağrı konularında uzman olan Prof. Dr. Mülayim, Yıldız Yılmaz'ı gerçekleştirilen operasyon ile eski sağlığına kavuşmasını sağladı.

Yıllarca ağrı çekmemek için doğru tanı ve tedavinin önemli olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Mülayim: “Yıldız Yılmaz'ın uzun yıllar çektiği ağrılar aslında ergenlik dönemiyle birlikte kadınların yüzde 20'sinde görülüyor. Kronik pelvik ağrısı olan hastalarımız genelde doğru tanı alamamaktadır. Kronik pelvik ağrı multi disipliner yani birkaç branşı içeren ve bu birkaç branşın hekiminin ortak çalışması gereken bir şikâyettir. Nöropelvioloji ise herkesin kendi branşında bildiğinden farklı bir bakış açısı getiriyor. Bu disiplini öğrendiğiniz zaman hastaya, örneğin kadın hastalıklarına geldiği zaman sadece rahmine ya da yumurtalıklarına bakmanın yanı sıra pelviste sinirleri de incelemenin ya da başka bir rahatsızlığı olup olmadığının görülebilmesini sunuyor bizlere” dedi.

Operasyon ve tedavi süreci hakkında bilgi veren Prof. Dr. Barış Mülayim, bu tür ağrıların tedavisinde birkaç branş uzmanının bir arada çalışması gerektiğine vurgu yaptı. Prof. Dr. Mülayim: “ Yıldız Yılmaz'ın durumunu yakınları psikolojik olarak değerlendirmiş. Bütün bu söylemlere rağmen tedavi olmak için araştırmalarını sürdüren Yıldız benimle iletişime geçti. Kronik pelvik ağrının nedenleri arasında; halk arasında çikolata kisti olarak bilinen endometriozis hastalığı, daha önce geçirilen ameliyatlar, pelvik taban kasları gibi durumlar yer alıyor” diye konuştu. Prof. Dr. Mülayim konuşmasının devamında “İlk önce şikâyeti, hikâyeyi düzgün dinleyerek, sonra muayene ederek, ardından görüntüleme tekniklerini uygun bir şekilde kullanarak en son tanıyı koyarak o bölgeye özellikle laparoskopik cerrahiyle girerek ameliyatı gerçekleştiriyoruz ”diye konuştu.

Yıllarca çektiği ağrılarından sonra sağlığına kavuşan Yıldız Yılmaz mutluluğunu şu sözlerle aktardı: “Ağrılarım gitgide arttı. Ben 365 gün hasta olmaya başladım. Bacağımın ağrısı gittikçe ilerlemişti. Dıştan görünüş olarak bir şeyim yoktu ama ağrılarım giderek artıyordu. Son zamanlarda sert yere oturduğumda yürüyemez olmuştum. Hemen yoruluyordum ve uyku düzenim tamamen bozulmuştu. Ameliyat sonrası ağrılarım son buldu. Bacaklarımın üzerine oturup kalkabiliyorum. Eski sağlığıma kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kronik olan bacak ve kasık ağrılarından kurtuldum. Alaaddin Keykubat Üniversitesi(ALKÜ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık çalışanlarına ve doktoruma emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

Kaynak: DHA