2017-2018 AKADEMİK YILI İÇİN ERASMUS+ VE MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KAPSAMINDA ALKÜ YABANCI DİL SINAVI BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR!

2017 - 2018 AKADEMİK YILI İÇİN SEÇİLECEK ERASMUS+ VE MEVLANA ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YABANCI DİL SINAVI DUYURUSU

2017- 2018 Akademik Yılı için, Erasmus+ ve Mevlana Değişim Programları kapsamında anlaşmalı üniversitelerimizden birinde öğrenim görmek üzere yurt dışına öğrenci gönderilecektir. Değişim Programlarına başvurmak isteyen adaylar YDS, ÜDS, KPDS, TOEFL gibi sınavlardan geçerli bir dil notuna sahip olmak ve bunu belgelemek zorundadır ya da başvurularını yapmadan önce Yabancı Diller Bölümü tarafından ALKU yabancı dil sınavına tabi tutulacaklardır.

ALKÜ YABANCI DİL SINAVI, 16 ŞUBAT 2017PERŞEMBE GÜNÜ, SAAT 9:30’DA, ÜNİVERSİTE KESTEL YERLEŞKESİ, İŞLETME FAKÜLTESİ’NDE

GERÇEKLEŞECEKTİR. SINAV SÜRESİ 120 DAKİKADIR.

ALKU Yabancı Dil Sınavına girecek öğrencilerin 6-9 ŞUBAT tarihleri arasında  Yabancı Dil Sınavı Başvuru Formunu,  ve kimlik fotokopilerini,  bir dosya halinde  Erasmus/Mevlana Fakülte Koordinatörleri ’ne  teslim etmeleri gerekmektedir. Her öğrenci kendi fakültesinin yetkili Erasmus/Mevlana Fakülte Koordinatörü’ne müracaat etmelidir. Erasmus/Mevlana Fakülte Koordinatörleri’nin 10-13 Şubat tarihleri arasında, kendilerine başvuru yapan öğrencilerin evraklarını Uluslararası İlişkiler Ofisi’ne ulaştırmaları gerekmektedir.

Öğrenciler, Nüfus Cüzdanları ve Öğrenci Kimlik Belgeleri ile birlikte, sınav saatinde İşletme Fakültesi binasında hazır bulunmalıdırlar. Erasmus+ ve Mevlana başvuru tarihleri ile ilgili duyurular Uluslararası İlişkiler Ofisi web sayfasından ve üniversitemiz ana sayfasından takip edilmelidir.

ALKÜ Yabancı Dil Sınavına başvuru yapan lisans ve lisansüstü öğrencileri katılabilecektir.

Dil Sınavı Başvurusu İçin Gerekli Belgeler:

-  Dil Sınavı Başvuru Formu

-  Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

NOT: Erasmus+ kapsamında öğrenci hareketliliğine başvuracak lisans öğrencilerinin (2016-2017 güz dönemi dahil) en az 2.20/4.00 ortalamaya, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin en az 2.50 /4.00 genel ortalamaya  (2016-2017 güz dönemi dahil) sahip olması gerekmektedir.

Mevlana kapsamında öğrenci hareketliliğine başvuracak lisans öğrencilerinin (2016-2017 güz dönemi dahil) en az 2.50/4.00 genel ortalamaya, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin en az 3.00 /4.00 genel ortalamaya  (2016-2017 güz dönemi dahil) sahip olması gerekmektedir.

• 06 Şubat, 2017