2017 -2018 AKADEMİK YILI İÇİN MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KAPSAMINDA ALKÜ YABANCI DİL SINAVI BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR!

2017 - 2018 AKADEMİK YILI İÇİN SEÇİLECEK MEVLANA  ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YABANCI DİL SINAVI DUYURUSU

2017- 2018 Akademik Yılı için, Mevlana  Değişim Programı kapsamında, anlaşmalı üniversitelerimizden birinde öğrenim görmek üzere yurt dışına öğrenci gönderilecektir. Mevlana Programına  başvurmak isteyen adaylar başvurularını yapmadan önce Yabancı Diller Bölümü tarafından yabancı dil sınavına tabi tutulacaklardır. Mevlana hareketliliğiyle yurtdışında öğrenim görmek isteyen öğrenciler YDS, ÜDS, KPDS, TOEFL, sınavlarından birinden,  geçerli dil notuna sahip olmak ve bunu belgelemek zorundadır. İlgili yabancı dil notuna sahip olmayan veya yabancı dil notunu yükseltmek isteyen öğrenciler ALKÜ Yabancı Dil Sınavı’na girmelidirler. ALKÜ YABANCI DİL SINAVI, 16 ŞUBAT 2017PERŞEMBE GÜNÜ, SAAT 9:30’DA, ÜNİVERSİTE KESTEL YERLEŞKESİ, İŞLETME FAKÜLTESİ’NDE GERÇEKLEŞECEKTİR. SINAV SÜRESİ 120 DAKİKADIR.

Yabancı Dil Sınavına girecek öğrencilerin 6-9 ŞUBAT tarihleri arasında Mevlana Yabancı Dil Sınavı Başvuru Formunu (Tıklayınız) kimlik fotokopilerinitranskriptlerini ve varsa yabancı dil belgelerini, dosya halinde Mevlana Fakülte Koordinatörleri’ne (Tıklayınız) teslim etmeleri gerekmektedir. Her öğrenci kendi fakültesinin yetkili Mevlana Fakülte Koordinatörü ’ne müracaat etmelidir. Mevlana Fakülte Koordinatörleri’nin 10-13 Şubat tarihleri arasında, kendilerine başvuru yapan öğrencilerin evraklarını Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanlığı-Mevlana Koordinatörlüğü’ne ulaştırmaları gerekmektedir.

Öğrenciler, Nüfus Cüzdanları ve Öğrenci Kimlik Belgeleri ile birlikte sınav saatinde İşletme Fakültesi binasında hazır bulunmalıdırlar. Mevlana başvuru tarihleri ile ilgili duyurular Uluslararası İlişkiler Ofisi web sayfasından ve üniversitemiz ana sayfasından takip edilmelidir.

ALKÜ Mevlana Yabancı Dil Sınavı Başvuru Şartları:

·         Lisans öğrencileri için en az 2.50/4.0 genel ortalamaya (2016-2017 güz dönemi dahil) sahip olmak ve

·         Yüksek lisans ve doktora öğrencileri için en az 3.00/4.0 genel ortalamaya  (2016-2017 güz dönemi dahil) sahip olmak,

Mevlana Dil Sınavı Başvurusu İçin Gerekli Belgeler:

-  Mevlana Dil Sınavı Başvuru Formu

-  Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,

-  Transkript

-  Yabancı Dil Sınav Sonuç Belgesi Fotokopisi (eğer varsa)

Mevlana Değişim Programı başvuru tarihleri, YOK’ün belirlediği takvim doğrultusunda önümüzdeki haftalarda belli olacaktır.

• 30 Ocak, 2017