Eğitim yönetimi tezsiz yüksek lisans programı

2016-2017 Bahar Dönemi Eğitim Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı:

• Dersler: Eğitim Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı 5 zorunlu, 5 seçmeli olmak üzere 30 kredilik 10 ders (60 AKTS) ve bir dönem projesinden (30AKTS) oluşmaktadır.
  • Başvuru Koşulları: Eğitim Fakültesi Mezunu veya diğer Fakültelerden mezun olup Pedagojik Formasyon almış olmak.
  • Ücret : Programın normal öğretim süresi 2 yarıyıl ders aşaması, 1 yarıyıl proje aşaması olup toplam 3 yarıyıldır. İlk iki yarıyılda alınacak 30 kredilik 10 ders için kredi başına 150 TL olmak üzere toplam 4500 TL öğrenim ücreti yatırılacaktır. Öğrenim ücretinin birinci taksiti birinci dönemde kesin kayıt sırasında, ikinci taksiti ikinci dönem ders kaydı sırasında yatırılacaktır. Ayrıca kredilendirilmeyen bir eğitim öğretim faaliyeti olan dönem projesi için de, 1 saatlik kredi ücreti olan 150 TL öğrencilerden 2.dönem taksitine ilave edilerek tahsil edilecektir.
  • Öğrenci kontenjanları en az 30 (otuz) en fazla 40 (kırk) olarak belirlenmiştir.
  • Başvuru Tarihi: Başvuru 19 Aralık 2016 - 6 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.
  • 15 kişiden az kayıt olması durumunda program açılmayacaktır.

GENEL ŞARTLAR

1. Adayların Eğitim Fakültesi Mezunu olması veya diğer Fakültelerden mezun olup Pedagojik formasyon almış olması gereklidir.
  2. Lisans öğrenimini yurt dışında tamamlayan adayların Yüksek Öğretim Kurulunca verilmiş denklik belgesine sahip olmaları gerekir
  3. Transkriptte adayın genel not ortalaması 4’lük sistemde ise YÖK’ün  “4”lük sistemdeki notların 100’lük sistemdeki karşılıkları tablosuna göre 100’lük sistemdeki karşılığı alınacaktır.
  4. Tesiz Yüksek Lisans programında yabancı dil şartı aranmayacaktır.
  5. Tezsiz Yüksek Lisans programında ALES şartı aranmayacaktır.
  6. Başvurular Sosyal Bilimler Enstitüsüne şahsen yapılacaktır. Mektup ve e-posta yolu ile yapılacak başvurular işleme alınmayacaktır.
  7. Adayların başvurularında yanlış beyanda bulunmaları halinde sınav sonuçları geçersiz sayılacaktır.

ÖNEMLİ  TARİHLER

Başvuru Tarihi

19 Aralık 2016 - 6 Ocak 2017

Giriş Sınav Tarihi

09-10 Ocak 2017

Giriş Sınav Sonuçlarının Duyurulması

16 Ocak 2017

Asil Kazanan Adayların Kesin

Kayıt Tarihi ( Belge Teslimi ve Ders Seçimi )

23-30 Ocak 2017

Yedek Adayların Kesin Kayıt Tarihi ( Belge Teslimi ve Ders Seçimi )

31 Ocak 1 Şubat 2017

Derslerin Başlaması

30 Ocak 2017

Başvuru Adresi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Fakültesi Binası Kestel Mah. Sigorta Cad. Alanya / ANTALYA

Online Başvuru

0 (242) 518 24 21 – 518 23 21

ÖN KAYITTA İSTENEN BELGELER

1. Mezuniyet Belgesi : “Lisans” diplomasının ya da çıkış belgesinin alıyla birlikte noter ve / veya kurumundan onaylı fotokopisi.
  2. Transkript: Lisans eğitiminde aldığı dersleri ve notları gösteren belgenin ( Transkript ) aslıyla birlikte noter ve/veya kurumundan onaylı fotokopisi. Not ortalaması 100 puan üzerinden hesaplanmış olmalıdır. ( transkriptleri yüzlük sistemden farklı olan adayların, mezun oldukları üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten belge getirmeleri gerekmektedir. Getirmeyenlerin yüzlük karşılıkları Yükseköğretim Kurulunun belirlemiş olduğu listeye göre hesaplanacaktır.) Önlisans mezunu olup lisans tamamlayanların her iki transkriptinide getirmeleri gerekmektedir.
  3. Eğitim Fakültesi dışındaki fakültelerden mezun olanlar için pedagojik formasyon aldığına dair belge
  4. 2 Adet vesikalık fotoğraf ( 4,5x6 cm boyutunda)
  5. Nüfus cüzdanının aslı ile birlikte fotokopisi.
  6. Yüksek Lisans Başvuru Formu: Adayların öğrenim görmek istedikleri Ana Bilim Dalını, Yüksek Lisans programını ve özgeçmişini içeren form. ( Yüksek Lisans Başvuru Formu Enstitümüzden alınabilir veya https://www.alanya.edu.tr/ adresinde yayınlanan ilan metniyle birlikte yayınlacaktır.)
  7. EKSİK BELGE İLE YAPILAN BAŞVURULAR İŞLEME ALINMAYACAKTIR.
  8. Yurtdışında öğrenim gören adaylar, Lisansüstü  programlara; Yükseköğretim Kurulunca denkliği onaylanmış, lisans programlarından mezun olduklarını gösteren belge ve Diploma ile Transkript’in Türkçe çevirileri ile birlikte başvurabilirler.
  9. Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hukukuna göre kurulmuş olan üniversitelerin karşılıklı tanınmasına dair Milletlerarası Anlaşmanın uygulanması ile ilgili olarak Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 15/02/2012 tarihli kararına istinaden, lisans programlarına ÖSYM tarafından yerleştirilerek öğrenimini tamamlayanların ÖSYM çıktı ve şifreleri ile gelmeleri gerekmektedir.

• 30 Aralık, 2016