Kamuoyu Duyurusu

09.06.2017 tarihinde üniversitemiz mezuniyet töreninin sonunda havai fişek gösterisi sırasında bir havai fişeğin misafirlerimizin oturduğu alana düşerek patlaması şeklinde meydana gelen talihsiz olay karşısında duymuş olduğumuz üzüntüyü bir kez daha belirtmek ister; hastanede yatmakta olan hastalarımıza acil şifalar dileriz.

Talihsiz olay sonrasında olay yerinde bulunan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Doktoru Doç. Dr. Ahmet Aslan, yaralanan hastalara ilk müdahaleyi yapmış; akabinde 112’de görevli personelin olay yeri olan Alanya Açık Hava Tiyatrosuna ambulanslarla ulaşmasıyla birlikte yaralılar ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesine transfer edilmiştir. Hastaların transferi sırasında hem hastanemizin Başhekimi hem de Rektör Bey hastalar için tüm imkânları seferber etmişlerdir. Hastaların bütün tetkikleri etraflı bir şekilde yapılıp, tedavilerine hızlı bir şekilde başlanılmış ve hastanemizde çalışan diğer uzman personel de hastalarla yakından ilgilenerek sorunlar etraflıca değerlendirilmiştir.

6 yaralı hastadan bir tanesi ayakta tedavi edilmesinin ardından taburcu edilmiştir. ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan 5 hastamızın çoğunda yüzeye dönük 1’inci derece yanık bulunmaktadır. Bir hastamızda  ise ikinci derece yanık bölgesi bulunmaktadır. İkinci dereceden yanık teşhisi konulan hastanın ameliyathanede yarası sorunsuz bir şekilde temizlenip tedavi edilmiştir. Bir diğer hastamızın şiddetli patlamaya bağlı olarak kulak zarında küçük bir yırtık tespit edilmiştir. Tespit edilen yırtığın Kulak Burun Boğaz uzmanı ve diğer uzman personellerin değerlendirmesi sonucunda sorunsuz bir şekilde iyileşebileceği yönünde kanaatleri bulunmaktadır. Bir diğer hastamızın kafatasında küçük bir çatlama oluşmuş ve bu hastamızın da tedavisi sorunsuz bir şekilde yapılmaktadır. Hastalarımızın hayati bir tehlikesi yoktur ve hayati bir organ yaralanması bulunmamaktadır. Bütün tedavileri ilk günden bu yana eksiksiz bir şekilde yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir. Hastaların, kısa süre içerisinde sorunsuz bir şekilde taburcu edilmesi planlanmakta olup; hadisenin gerçekleştiği andan bu yana olayın bütün aşamaları, hastaneye intikali, tedavisi, takibi hassasiyetle yapılmıştır.

Yaşanan hadisenin ardından Rektörümüz, Rektör Yardımcımız, Genel Sekterimiz, Tıp Fakültesi Dekanımız ve Başhekimimiz hastaları ziyaret ederek, hastalara geçmiş olsun dileklerini ve üzüntülerini iletmişlerdir. Rektörümüz, Genel Sekreterimizi hastalarla ilgilenmesi için bizzat görevlendirmiştir. Yaşanan üzücü hadise yargıya intikal etmiş olup; yaralanan misafirlerimiz gibi üniversite olarak biz de organizasyon firmasından şikâyetçi olduğumuzu, avukatlarımız aracılığıyla yaptığımız suç duyurusuyla belirttik. Üniversite olarak sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız ve hakkımızı arayacağız. İncelemeler sonucunda ve yargı kararı sonrasında ihmali olanlar veya buna sebebiyet verenlerin cezasız kalmayacağını, üniversitemiz adına olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla beyan ederiz.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi  Rektörlüğü

• 13 Haziran, 2017