Öğrenci Hareketliliği Duyurusu

ERASMUS 2018-2019 STAJ HAREKETLİLİĞİ VE GÜZ DÖNEMİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR

2018 – 2019 Erasmus Öğrenci Hareketliliği (Öğrenim ve Staj) Başvurusu

Başvuru Tarihleri:  12 Mart 2018 – 16 Mart 2018 (saat:17:00)

Başvuru Evrakları İçin Teslim Yeri: Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörlüğü Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü – Mühendislik Fakültesi Binası 3. Kat Kestel

A) Başvuru Koşulları:

• Öğrenci hareketliliğine başvuran aday, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi bünyesinde örgün eğitim/ikinci öğretim lisans programına kayıtlı, tam zamanlı öğrenci olmalıdır.
  • Öğrenci Hareketliliğinden faydalanabilmek için öğrencinin en az 55 AKTS ders almış ve bu dersleri tamamlamış olması gerekmektedir.
  • Lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının dört üzerinden en az iki yirmi (2.20/4.00) olması gerekmektedir.
  • Lisans programlarının hazırlık sınıfında okuyan öğrenciler bu programdan faydalanamazlar.
  • 2017-2018 Bahar ya da Yaz döneminde mezun olacak öğrenciler Erasmus Öğrenim Hareketliliği programından faydalanamaz, Staj Hareketliliği Programından faydalanabilir.
  • Yabancı uyruklu öğrenciler programdan faydalanabilirler.
  • Disiplin cezası almış öğrenciler programdan faydalanamaz.

B)Başvuru için Teslim Edilmesi Gereken Belgeler:

• Başvuru Formu için tıklayınız. (Forma resim eklenmelidir.)
  • Transkript
  • Nüfus cüzdanının arkalı önlü fotokopisi

C) Başvuru Süreci ile İlgili Önemli Konular:

• Eksik evraklı veya imzasız başvurular geçersiz sayılacaktır. Öğrenciler tüm duyuruları takip etmekle yükümlüdür.
  • Başvuru koşullarını sağlayan öğrencilerin fakülte bazında belirlenen kontenjanlara göre not ortalaması sıralaması ile 8 katı kadar öğrenci yabancı dil sınavına giriş hakkı elde edecektir. Başvuru yapan öğrencilerin en az B2 seviyesinde İngilizce bilmeleri beklenir. Sınav tarihi 7 Nisan 2018’dir. Sınava giriş hakkı kazanan öğrenciler ve sınavla ilgili ayrıntılar hakkında duyuru ALKÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü web sayfasında yayınlanacaktır. Öğrenciler tüm duyuruları takip etmekle yükümlüdür.
  • Öğrenci genel akademik not ortalamasının P’si ile yabancı dil sınav puanının % 50’sinin toplamı dikkate alınarak; öğrencilerin “Erasmus Puanı” hesaplanır ve bu puanlara göre sıralama yapılarak kontenjanlara ve hibe miktarına uygun olarak asil ve yedek listesi belirlenir.
  • Başvuru için gerekli olan belgeler 12 Mart 2018 – 16 Mart 2018 (saat:17:00) tarihleri arasında Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü’ne teslim edilmelidir.
  • Öğrenim hareketliliği 2018-2019 güz döneminde gerçekleştirilecektir.
  • Staj hareketliliğine başvuran öğrenciler staj yapacakları kurumu kendileri bulabilir, veya ofis ve bölüm koordinatörü danışmanlığında staj yerini seçebilir. Staj hareketliliği hibesi en az iki en çok üç ay için verilecektir. Staj hareketliliği hibesine hak kazanan öğrencinin staj hareketliliğini tamamlamak için sonuçların açıklandığı tarih itibari ile 12 ay süresi vardır.
  •  Daha önce Erasmus öğrenci hareketliliğinden yararlanmış veya hak kazanıp hakkından feragat etmiş öğrencilere -10 puan azaltma uygulanır.
  • Erasmus öğrenci hareketliliği başvurusunda bulunacak öğrenci öğrenim ya da staj hareketliliğinden birini tercih etmek zorundadır.
  • 2018 - 2019 Güz dönemi için üniversitemiz genelinde 18 öğrenciye öğrenim hareketliliği hibesi verilmesi planlanmaktadır.
  •  2018 – 2019 dönemi için üniversitemiz genelinde 14 öğrenciye staj hareketliliği hibesi verilmesi planlanmaktadır.

Erasmus Öğrenci Hareketliliği Programı Başvuru Dönemi Takvimi

Duyuru

5 Mart 2018 – 16 Mart 2018

(saat 17:00)

Başvuruların Alınması

12 Mart 2018 – 16 Mart 2018 (saat:17:00)

*Başvuruda gerekli belgeler:

Başvuru Formu (Fotoğraf yapıştırılacak), Transkript, Nüfus cüzdanı fotokopisi

Başvuruların Değerlendirilmesi

17 Mart – 23 Mart 2018

Yabancı Dil Sınavına Girecek Adayların Duyurulması

23 Mart 2018

Yabancı Dil Sınavı

7 Nisan 2018

*Sınava gelirken kimlik getirilmesi zorunludur.

• 09 Mart, 2018