SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ SAĞLIK KURUMLARI YÖNETİCİLİĞİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI (İKİNCİ ÖĞRETİM) ÖĞRENCİ ALIM DUYURUSU

ALANYA’DA SAĞLIK KURUMLARI YÖNETİCİLİĞİ YÜKSEK LİSANS İMKÂNI

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından başvurulan; Hastane Yöneticiliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı (İkinci Öğretim) YÖK tarafından onaylandı. 2017- 2018 Eğitim-Öğretim Yılı, Bahar Yarıyılında, 20 öğrenci ile program eğitime başlayacaktır. Muhtemel öğrencilerin niteliği sebebiyle, mesai sonrasında ve ikinci öğretim olarak eğitim verilecektir.

Neden ALKÜ Sağlık Kurumları Yöneticiliği Yüksek Lisansı?

2017-2018 Öğretim yılı, Bahar yarıyılında açılacak; “Sağlık Kurumları Yöneticiliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı (İkinci Öğretim)’’nın akademik kariyer yapmak isteyen ve üst düzey yöneticiliğe aday olanlar için bir basamaktır. Ülkemizde sağlık sektöründe artan profesyonel yönetici ihtiyacı düşünüldüğünde, mezunlarımızı parlak bir kariyer ve gelecek beklemektedir.

Program, öğrencilerin derslere aktif katılımını esas almıştır. Sınıf içi tartışmalar güncel örneklere dayandırılmış olup, bu yolla öğrencilerin yaratıcılık ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmiştir. Program, hızla değişen bir ortamda çalışan Sağlık kurumlarının etkili ve verimli bir biçimde işletilmesi ve yönetilmesi için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır. Nitelikli ve seçkin bir akademisyen kadrosu, program amaçları doğrultusunda, daha güçlü bir sağlık kurumları yöneticiliği için işbirliği yapmaktadır. Programa sağlık-hastane yönetimi alanında kariyer yapmak isteyen, farklı veya ilişkili en az lisans diplomasına sahip kişiler katılabilir.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sağlık Kurumları Yöneticiliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı (İkinci Öğretim), 21. yüzyılın profesyonel sağlık yöneticisini yetiştirerek gelecekte ülkedeki sağlık sisteminin gelişiminde pay sahibi olacaktır.

Programımızdan mezun olacak farklı disiplinlerden gelmiş öğrenciler, sahip olacakları donanımla ileride görev yapacakları sağlıkla ilişkili olan her türlü kamu ve özel kurumda kendileri için önemli ve ayrıcalıklı bir yer elde edeceklerdir.

• 07 Kasım, 2017