Turcademy E-Kitap Platformu Deneme Erişimi

Turcademy e-kitap platformu ALKÜ akademisyenlerine, araştırmacılarına ve öğrencilerine deneme erişimine açılmıştır.

Turcademy, Türkiye’de akademik yayınları tek bir portal altında toplayarak bu yayınların dijital olarak akademisyenlere, araştırmacılara ve öğrencilere kolay bir şekilde ulaştırmak amacıyla geliştirilmiş e-kitap platformudur.

Informascope, alanında öncü uluslararası yayınevleri ile birlikte yıllardır yürüttüğü iş ortaklıkları ve projelerden edindiği bilgi birikimi ve tecrübesini kullanarak, Turcademy e-kitap platformunu ülkemiz dijital yayıncılığının gelişmesi amacıyla hayata geçirmiştir.

İlk aşamada 2000’den fazla değerli e-kitap ile erişime açılan Turcademy’de yer alan koleksiyona Türkiye’den farklı yayınevlerinin dâhil olması için görüşmeler sürdürülmektedir. Yapılacak yeni anlaşmalar ile ilk yıl sonunda platformda bulunan kitap sayısının arttırılması planlanmaktadır.

Tasarımı ve teknik altyapı çalışmaları yerli mühendisler tarafından geliştirilerek tamamlanan Turcademy e-kitap platformunun ikinci fazında,  ülkemizde yayınlanan ve etki faktörü yüksek akademik dergiler Turcademy’de yerini almaya başlayacaktır.

Turcademy kuruluş aşamasında ülkemizde akademik yayıncılık alanında öncü olan Anı YayıncılıkGazi KitabeviPalme YayıncılıkPegem Akademi Yayıncılık ve Seçkin Yayıncılık gibi değerli paydaşların katkısıyla 1 Aralık 2016 tarihinde erişime açılmış olup, Ankara Nobel Tıp Kitabevleri ‘de sözleşme imzalamıştır. Platforma yeni kitap yüklemeleri devam etmektedir. Daha detaylı bilgi için http://www.turcademy.com/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yayınevlerimiz Hakkında:

Anı Yayıncılık, 1993 yılından bu yana yayıncılık ve bilgi sistemleri alanında aralıksız ve düzenli olarak faaliyet gösteren ulusal / uluslararası bir şirkettir. Yayıncılık, süreli yayıncılık, eğitim, danışmanlık, bilgi üretimi, bilgi yönetimi ve akademik çözümler faaliyet alanları arasındadır. Toplam beş yüzden fazla yayın üretmiştir ve elliden fazla yabancı dildeki eserin Türkçeye çevirisini gerçekleştirmiş ve yayınlamıştır.

Gazi Kitapevi, 1984 yılında kuruldu. Ders kitabı ve diğer bilimsel yayıncılık alanında faaliyet göstermek üzere yayın hayatına başladı. Bu amaç doğrultusunda ders kitapları, sınavlara hazırlık kitapları ve kaynak kitaplar ile yüksek öğretime hizmet etmenin haklı gururunu yaşamaktadır. Kitabevi, branşında uzman eğitimci ve yazarlarla birlikte kuruluşundan bu yana yürüttüğü titiz ve disiplinli çalışmalarının yedi yüzden fazla yayınıyla öğrencilerin yararlandığı, beğendiği eğitici ders kitaplarının, aranan adreslerinden biri olmuştur.

Palme Yayıncılık, Eğitim sektöründe 35 yıldır faaliyet göstermektedir. Başta akademik olmak üzere ilk, orta, lise düzeyinde ders kitapları, test kitapları, deneme sınavları alanında yüzlerce yayınları vardır. Türkiye genelinde ise üç yüze yakın bayi ağı ve tecrübeli yazar kadrosu ile Türk Milli Eğitimine destek vermektedir.

Pegem Akademi Yayıncılık, 1998 yılında Ankara’da kurulmuş  18 yıldır uluslararası düzeyde düzenli faaliyet yürüten bir yayınevidir. Yayımladığı kitaplar; Yükseköğretim Kurulunca tanınan yükseköğretim kurumlarının kataloglarında yer almaktadır. Aynı alanda farklı yazarlara ait binin üzerinde yayını bulunmaktadır. Giderek büyük ilgi ile karşılaşan Pegem Akademi yayınları, eğitimin kurumsal ve uygulamalı alanlarında aranan özgün çalışmaların yer aldığı ve bu çalışmaları üreten yazarların bulunduğu bir topluluk olmuştur.

Seçkin Yayıncılık, 1959 yılında Ankara' da kuruldu. 1970 yılından itibaren, daha çok hukuk konusunda kitaplar yayınlayarak adım adım bir yayınevine dönüşmeye başladı. 1980’lerde ise hukuk yayıncılığında Türkiye’nin en büyük yayınevi haline geldi. 1990’lara gelindiğinde hukukun yanı sıra ekonomi, işletme, muhasebe, mühendislik, bilgisayar ve dilbilim alanlarında yayınladığı kitaplarla diğer mesleki alanlarda da etkinliğini arttırmaya başlamıştır.

Informascope, uluslararası mecrada otorite yayınevleri ve teknoloji sağlayıcıların (Elsevier, Emerald, LexisNexis, Taylor & FrancisPeterLang, OverDrive, PressReader, SirsiDynix, SpringShare, ThirdIron), kütüphane ürünlerinin ve servis sağlayıcılarının sistem çözüm ortağı ve temsilcisidir. Informascope 2008 yılından günümüze Türkiye ve Merkez Asya’da hizmet veren birçok akademik kütüphaneye, kamu kurumlarına ve özel sektör kuruluşlarına binlerce elektronik kitap ve dergi sağlamaya ve çok sayıda elektronik kütüphane, mobil kütüphane, sosyal medya kütüphaneleri, elektronik yayıncılık ve dijitalleşme projelerini gerçekleştirmeye devam etmektedir.

• 28 Nisan, 2017