ALANYA'DA SAĞLIKTA BİR İLK BAŞARILDI

  • 29 Haziran, 2017

ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk defa bir hastaya ters omuz protezi ameliyatı uygulandı. Hasta Nevim Demir Kaya (60), “Başardınız ve beni bu rahatsızlıktan kurtardınız” diye yetkililere teşekkür etti.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi hastalara umut oluyor. Sağlık Bakanlığı ile yapılan ortak kullanım anlaşması ile Alanya Devlet Hastanesi’nin ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüşmesiyle birlikte, hastanede daha önce olmayan ve yeni açılan birçok branş hastalara umut saçıyor. ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve ALKÜ Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Aslan, omzundan rahatsız hasta Nevim Demirkaya’ya (60) ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk defa gerçekleşen ters omuz protezi ameliyatını uyguladı. Başarılı bir operasyon geçiren ve rehabilitasyon tedavisine başlanan Demirkaya, kendisine ziyarette bulunan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ve ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan ile ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Ahmet Aslan’a teşekkür ederek, “Bu rahatsızlığımla Kasımın 2016’dan beri uğraşıyordum. Birçok yere tedavi olmak için gittim. Hepinizden Allah razı olsun. Başardınız ve beni bu rahatsızlıktan kurtardınız. Ahmet hocam beni iyi etti. İnşallah daha da iyi olacağım. Ben hastanemizden ve doktorumuzdan çok memnunum” dedi.

“SAĞLIKTA ÇITA YÜKSELİYOR”

ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yazan, “ Üniversitemizde Tıp Fakültemizin de açılmasıyla Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı hocamızın bizzat destekleriyle de, özellikle ihtiyaç hissettiğimiz yan dal branşları gibi farklı branşlardaki eksiklerimiz hızla tamamlanıyor. Sayın Rektörüm sağ olsun özellikle Alanya’mızda verdiğimiz sağlık hizmetindeki çıtayı yükseltmek, daha iyi yerlere getirmek için bize çok büyük destek veriyor. Sayın Rektörümüze Hastane olarak da taleplerimiz ilettiğimizde hüsnü kabul görüyoruz. Üniversitemizin sayesinde bize katılan Sayın Doç. Dr. Ahmet Aslan hocamızın müdahalesiyle başarılı bir operasyon gerçekleşti. Hastamıza da geçmiş olsun” dedi.

“HASTAMIZ SAĞLIĞINA KAVUŞUYOR”

Tedavi süreci bittiğinde hastanın sağlığına kavuşacağını söyleyen Doç. Dr. Ahmet Aslan ise, “Hastamız Nevin Demirkaya’ya sağ omzunda hem bir kemik tümörü, hem omzunu hareket ettirdiği kaslarda bir çürüme hem de omuz ekleminde yoğun bir kireçlenme nedenleriyle ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk defa ters omuz protezi ameliyatı uyguladık.  Ameliyat gayet başarılı geçti. Ameliyat sonrası dönemde gerekli tedavilerini düzenleyip rehabilitasyonuna başladık. Hastamız, omzunu kullanmaya başladı ve rehabilitasyonunu tamamlamasına müteakip, sorunsuz bir şekilde ihtiyaç duyduğu hareketleri rahat bir şekilde gerçekleştirecek.  Bu vesileyle bana desteklerini esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’na ve Hastane Başhekimimiz Sayın Dr. Tevfik Yazan’a çok teşekkür ediyorum.  Hastamıza geçmiş olsun diliyorum” şekilden konuştu.