Yüzde 83’lük kontenjan doluluk oranı ile önemli bir başarıya imza atan ALKÜ, köklü birçok üniversiteyi geride bıraktı.
LYS sonuçlarının 8 Ağustos 2017 tarihinden açıklanmasından sonra gözler istatistiklere çevrildi. Sınava girip tercih yapma şansını elde eden öğrencilerin tercih yapma oranı geçen yıl yaklaşık yüzde 70 iken bu yıl bu oran yaklaşık yüzde 54 oldu. Yani tercih yapma hakkı olmasına rağmen geçen yıla göre daha az öğrenci tercih yaptı. Bu konuda YÖK, "İstihdamda güçlük yaşanan bazı programlarda doluluk oranlarında önemli azalma gözlenmiştir" şeklinde açıklama yaptı.
Lisans programlarının (4 yıllık) geçen yıl yüzde 94 olan doluluk oranı bu yıl yüzde 89'a, ön lisans programlarının (2 yıllık) ise geçen yıl yüzde 91 olan doluluk oranı bu yıl yüzde 62'ye düştü. ALKÜ ise lisans programlarında (4 yıllık) yüzde 90, ön lisans programlarında (2 yıllık) yüzde 75 doluluk oranı ile Türkiye ortalamasının üzerinde bir performans gösterdi.
Henüz iki yıllık bir geçmişe sahip olan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) genelde yüzde 83'lük doluluk oranı ile 108 devlet üniversitesi arasında 42. sırada yer aldı. 2017 ÖSYS yerleştirme sonuçlarına göre bu yıl ilk defa öğrenci alan 10 bölümün çoğunda ALKÜ yüzde 100 tercih oranı ile büyük başarı elde etti.
YENİ BİRÇOK BÖLÜMDE TERCİH ORANI YÜZDE 100
Bu yıl itibariyle ilk defa öğrenci almış olan Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği (İngilizce), Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, ALTSO Meslek Yüksekokulu Emlak ve Emlak Yönetimi, ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu Turizm Animasyonu, Gazipaşa MRB Meslek Yüksekokulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım bölümlerinin kontenjanlarını yüzde yüz oranında doldurmuş olması ile ALKÜ, yeni açılan bölüm tercihlerini ne kadar doğru yaptığını da kanıtlamış oldu.
KÖKLÜ BİRÇOK ÜNİVERSİTEYİ GERİDE BIRAKTI
Lisans ve ön lisans programlarında kontenjanını yüzde 83 oranında dolduran ALKÜ bu sayede Trakya Üniversitesi (%81.67), Kocaeli Üniversitesi (%80.04), Sakarya Üniversitesi (%78.39), Afyon Kocatepe Üniversitesi (%74), Manisa Celal Bayar Üniversitesi (%72.61), Süleyman Demirel Üniversitesi(%72.41), Selçuk Üniversitesi (%71.37), Dumlupınar Üniversitesi (%66.84) gibi köklü üniversiteleri geride bırakma başarısına imza attı.
Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, öğrencilerin artık daha bilinçli tercih yaptıklarını ve istihdam şansı olan bölümlere daha fazla yönelim olduğunu belirtti. Meslek liselerinden Meslek Yüksekokullarına (MYO) doğrudan geçişin bu sene kaldırılmasının MYO'larda ciddi kontenjan düşüşlerine yol açtığını ifade eden Pınarbaşı, ALKÜ'ye olan ilgi ile ilgili olarak da: "Birincisi Alanya'mız zaten kendisi bir marka olduğu için öğrencilerin yaşamak ve eğitim almak istediği dünya güzeli bir yer. İkincisi bizler üniversite yönetimi olarak zaten iki yıldır açtığımız ve ilk defa öğrenci alacağımız fakülte ve bölümlerin popüler olmasına ve istihdam şansı olan, tercih edilen bölümler olmasına dikkat ediyoruz. Biz inanıyoruz ki üniversitemiz bu güzel gelişimini ve ülkemizin güzide üniversitelerinden birisi olma yolundaki kararlı yükselişini her geçen gün daha da hissettirecektir." dedi.