ALKÜ, BAKAN ÇAVUŞOĞLU VE DİRİLİŞ ERTUĞRUL’U AĞIRLADI

  • 22 Mart, 2019

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Diriliş Ertuğrul dizisi ekibi Alanya Alaaddin Keykubat Üniversite’nde (ALKÜ) “Gençlik Söyleşileri” programına katıldı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) Üniversiteli Aktif Öğrenciler Kulübü (ÜNİAK) organizasyonunda düzenlenen “Gençlik Söyleşileri” Sayın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Diriliş Ertuğrul dizisi ekibinin katılımları ile gerçekleştirildi. ALKÜ Amfi Tiyatro’da düzenlenen söyleşiye Alanya protokolünden çok sayıda isim katıldı.

Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncularından Engin Altan Düzyatan (Ertuğrul), Nurettin Sönmez (Bamsı) ve Celal Al (Abdurrahman) ile Yönetmen Metin Günay, Senarist ve Yapımcı Mehmet Bozdağ'ın da yer aldığı programa gelişinde Bakan Çavuşoğlu, Diriliş Ertuğrul dizisinin temsili kıyafetlerini giyenler ve atlar eşliğinde karşılandı.

“ÜNİVERSİTEMİZDE AĞIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”

ALKÜ Kestel Yerleşkesi Amfi Tiyatro'da gerçekleştirilen programda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından söyleşinin açılış konuşmasını yapan ALKÜ Rektörü Ahmet Pınarbaşı, ALKÜ’nün kaliteli bir şekilde büyümeye devam ederek Alanya'da parlayan bir yıldız olduğunu dile getirdi. Rektör Pınarbaşı “Değerli Diriliş Ertuğrul dizisinin ekibi, yöneticileri ve başrol oyuncuları aramızda. Şanlı tarihimizi, milli, manevi değerlerimizi yeni nesillere günümüzde çok başarılı bir şekilde tanıtan ve milyonları ekrana kilitleyen çok değerli oyuncularımızı aramızda görmekten dolayı çok mutlu, onurlu ve gururluyuz. Bu buluşmayı sağlayan başta Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İlçe Başkanımız Sayın Mustafa Toklu'ya, üniversitemiz ÜNİAK Öğrenci Kulübü'ne emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

“ALKÜ ADINA YAKIŞIR ŞEKİLDE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR”

Modorotör eşliğinde düzenlenen söyleşide dizinin bir bölümünün Alanya’da çekildiğini ve iki hafta sonra TRT’de yayınlanacağını belirten Bakan Çavuşoğlu; “Dizinin bir bölümünün Alanya'da çekilmesi çok anlamlıdır. Alanya ecdadımızın ilk fethettiği yerlerden birisidir. Dolayısıyla ALKÜ'de Diriliş Ertuğrul ekibini burada ağırlamak bizim için ayrı bir mutluluk. Alanya'da eğitime önem veriyoruz. İlçede iki üniversitemiz var. Biri devlet diğeri vakıf üniversitesi. Bir büyüğümüzün adını da diğer vakıf üniversitesine verdik. Allah nasip etti ve her iki üniversitenin kurulmasında emeğimiz geçti. Bu devlet üniversitesini kurarken Akdeniz Üniversitesi fakültelerini, yüksekokullarını birleştirdik. Ankara'da bu üniversitenin kurulması için gerekli adımları attık ve kuruldu” dedi. ALKÜ’nün adına yakışır şekilde büyüyüp geliştiğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, gün geçtikçe büyüyen ALKÜ’nün sadece Türkiye'de değil, dünyada da önemli olması için çalışacaklarını dile getirdi.

Konuşmasında Bakan Çavuşoğlu, Eylül ayında Venezuela'ya gittiğinde ikili görüşmelerden sonra Diriliş Ertuğrul setini son ziyaretindeki videoyu Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya gösterdiğini anlatarak; “Eylül ayında Venezuela’ya gittiğim zaman ikili görüşmeleri yaptım. Ondan sonra seti son ziyaretimde ki videoyu gösterdim. Çığlık çığlığa ayağa kalktı. Önce dizideki tek tek isimleri saydıktan sonra sakinleşti ve sonra dedi ki bu dizi gerçek İslamiyet’i öğretiyor ve belki bir gün bu dizi sayesinde Müslüman olacağım dedi. Bunları duyunca gurur duyuyoruz ve mutlu oluyoruz” ifadelerini kullandı.

“ALANYA EĞİTİM İLE DE ÖN PLANA ÇIKIYOR”

Ardından Alanya’nın dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olduğunu söyleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel; “Çünkü Alanya denilince akla, huzurun, mutluluğun, güvenliğin en üst seviyede olduğu bir şehir geliyor. Alanya Selçuklu'ya başkentlik yapmış, Osmanlı'ya liman şehri olan, ülkemizin turizmde dünyaya açılan ilk penceresi olmuştur. Alanya 79 milletten insanın yaşadığı, 81 vilayetten de sürekli göçlerin alındığı bir şehir. Dünyanın en mutlu şehirlerinden birisi. Ayrıca eğitim de bizim için çok önemli. Bizim yönetim şekli olarak anlayışımız, her şeyin eğitimle çözüleceğidir. Bu sebeple üniversitemizin de burada vazgeçilmez olduğunu biliyoruz. Alanya turizmiyle, tarımıyla, ticaret ve sanayisiyle biliniyordu. Artık iki tane üniversitenin olması ile birlikte bir eğitim camiası olarak da öne çıkıyor. Sadece bölgesel olarak değil, şehrimizi ülkesinde ve uluslararasında yarışan bir Alanya olarak tanımlamak istiyoruz" diye konuştu.

“DİZİ 85 ÜLKEDE GÖSTERİLİYOR”

Söyleşide dizi hakkında bilgi veren senarist ve yapımcısı Mehmet Bozdağ ise 85 ülkede gösterilen ve bir milyar izleyiciye ulaşan dizinin bu kadar büyük ses getireceğini düşünmediğini belirterek; “Zor şartlarda işe koyulduk. "Kıl çadırların yapılacağı bir çadır ustamız yoktu. İlk başladığında kimse projeye inanmadı. 120 dakika bir iş çekeceksiniz. Bir sürü dezavantaj vardı. İlk başlangıçta Metin ağabeyle başladık. Gece gündüz nasıl çalışacağımızın ön çalışmasını yaptık. İlk etapta atları aldık ve atları eğittik. Kıl çadırlar için Aydın Didim’de bir köylü bulduk. Sağ olsun tüm köy bizim için çadır üretir hale geldi. Hikâyeye ilk başladığında klasik dram mantığını anlattılar. Aşk olması lazım, aşkın gösterilmesi lazım dendi, yoksa dizi tutmaz denildi. Ama tuttu. Bu anlamda dram filminin mantığının ezberini bozdu. Bugün Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro da dizimizi izliyor” diye konuştu.

İNANÇ VE SAMİMİYET BAŞARIYI GETİRDİ

Dizinin Yönetmeni Metin Günay ise sırtlarında ağır bir yük olduğunu dile getirerek "Atalarımızın hikâyesinin altında kalırsak Türkiye'yi terk ederiz ama öteki tarafta nereye kaçacağız. O yüzden diziyi o bilinçle yaptık. Bu proje doğru ekibin, doğru zamanda bir araya gelmesi, birbirine inanması ve samimiyetle sarılmasıyla başarılı oldu” dedi.

“ROLE İNANIP ELİMDEN GELENİ YAPTIM”

Bu tarz projelerin göründüğü kadar kolay olmadığını ifade eden dişinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan proje kendisine ulaştığında dizinin bu kadar tutacağına inanmadığını söyledi. Düzyatan konuşmasının devamında; “Çünkü daha önce örnekleri gelmişti. Böyle projeleri hayal ettiğiniz şekilde gelmezse komik duruma düşersiniz. Sonra Metin hocam da yapabileceklerinden eminlerdi. Ondan sonra benim de kendimi role teslim etmem gerekti. Bu tarz projeler göründüğü gibi kolay değil. İyi oyuncu yönetmen yapımcı tek başına işe yaramıyor. Her şeyin tek bir vücut halinde harekete etmesi gerekiyor. Bütün parametreler doğru birleşti ve benim de role inanıp elimden geleni yapmak kalmıştı” ifadelerini kullandı.

Ardından basına kapalı olarak gerçekleştirilen söyleşide ALKÜ’lü öğrenciler ve Alanya halkı ile buluşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Diriliş Ertuğrul dizi ekibi ve başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan yöneltilen tüm sorulara samimiyetle cevap verdiler.

ALKÜ’lü öğrenciler ve Alanya halkı ile buluşan Sayın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Diriliş Ertuğrul ekibi yöneltilen tüm sorulara samimiyetle cevap verdiler. Biz de ALKÜ olarak üniversitemize teşrif eden Sayın Bakanımız nezdinde tüm konuklarımıza ve katkıda bulunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.