ALKÜ’DE AKADEMİK YIL COŞKUYLA BAŞLADI

  • ALKÜ BASIN
  • 14 Ekim, 2024

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ) yeni dönemin ilk adımı, “2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni” kapsamında, alanlarında başarılı olan akademisyenlere ödül takdimiyle atıldı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) yeni döneme “2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni” ile başladı. Cikcilli Yerleşkesindeki temel atma töreninin ardından ALKÜ Rektörlük binasındaki Alev Alatlı Konferans Salonu’nda “2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni” yapıldı. Törenlere Önceki Dönem Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkan Vekili Halime Dim Ceylan, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Akın, Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, Prof. Dr. Mehmet Kılıç, ALKÜ Genel Sekreteri Onur Ocakdan, Alanya Üniversitesi MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erdem Demir, Alanya Üniversitesi Genel Sekreteri Tuba Şimşek, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Antalya İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Engin Burak Mindivanlı, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüseyin Direk, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, ALTSO Başkanı Eray Erdem, ALTİD Başkanı Burhan Sili, MÜSİAD Alanya Şube Başkanı Mustafa Durusoy, Alanya İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan, Alanyalı hayırseverler, siyasi parti temsilcileri,  akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

ÇAVUŞOĞLU: “ALKÜ İÇİN HEPİMİZ ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

Önceki Dönem Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı konuşmada 2024-2025 Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni’nde bulunmaktan onur duyduğunu söyledi. Yeni dönemin başarılar getirmesini dileyen Çavuşoğlu, “Üniversitemizin 9 yılda katettiği mesafe bizlere gurur veriyor. Üniversitemizin eğitim kalitesi artarken aynı zamanda akademik personel ve öğrenci sayısında da artışlar yaşıyoruz. Bunun yanında daha iyi şartlarda eğitim vermek için başta Rektörümüz ve üniversitemizin yönetimi olmak üzere tüm Alanya olarak hepimiz elimizden geleni yapıyoruz. Öğrencilerimiz üniversitemizde sağlıktan spora, eğitimden kültüre her alanda öğrenim görüyorlar. Bizler de bunu görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Aynı zamanda hocalarımızın da başarılarıyla mutlu oluyoruz. Öğrencilerimize de yeni dönemde başarılar dilerken eğitimlerini en verimli şekilde almalarını tavsiye ediyorum.” dedi. Çavuşoğlu konuşmasının devamında öğrencilere tavsiyelerde bulunarak yeni dönemin akademik camiaya hayırlı olmasını diledi.

REKTÖR TÜRKDOĞAN: “GÜZEL İŞLERE HEP BİRLİKTE İMZA ATACAĞIZ”

ALKÜ’nün yeni döneme adım attığı 2024-2025 Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni’nde konuşan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, “Bugün bizleri mutlu eden bir diğer hadise de Sağlık Kampüsü Ortak Derslikler Binası’nın temel atma törenini gerçekleştirmiş olmak. Orada Tıp Fakültesi’nde, hocalarımızın öğrencilerimize güzel hizmetler ve eğitim verebilmeleri ve geleceğe taşıyacak meşaleyi onlara aktarabilmeleri için gerekli olan fiziki alanı onlara sağlamış olacağız. İki bloktan oluşan eğitim kampüsümüzün ilk yapım aşaması olan temel atma törenini gerçekleştirdik. Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz; inşallah oradaki amfilerle, laboratuvarlarla üniversitemizi geleceğe taşıyacak güzel projeler yapacağız. Yurt dışındaki sınıflandırmalarda öne çıkmak için bazı kriterler var, bu kriterlere erişmek için kaliteli projeler yapıp çalışmalarımızda çokça atıf almamız gerekiyor. Burada bizlere düşen görev, sizlerin daha güzel çalışmalar yapabilmesi için sizlere gereken ortamı sağlamak. Biz de bunu için var gücümüzle çalışıyoruz, inşallah gelecekte daha güzel işlere hep birlikte imza atıp daha başarılı işler yapan hocalarımızla akademik açılışlar yapacağız. Hepiniz hoş geldiniz; yeni dönem hepimize hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun.” dedi.

ALKÜ’NÜN BAŞARILI AKADEMİSYENLERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI

Konuşmaların ardından Rektör Türkdoğan tarafından Milletvekili Çavuşoğlu’na hediye takdimi gerçekleştirildi. Çavuşoğlu daha sonra Stanford Üniversitesince hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde yer alan Rafet Kayış Mühendislik Fakültesinden Makine Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kanoğlu ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Emrah Irmak’a başarı belgelerini takdim etti. Törenin devamında Rektör Türkdoğan, ALKÜ’ye destek veren ALTİD, ALTSO VE MÜSAİD Başkanlarına ve Fakülte ve Meslek Yüksekokulundan dereceye giren 15 akademisyene belge takdimi yaptı. Tören hatıra fotoğrafı sonrası sona erdi. Törenin ardından Önceki Dönem Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ALKÜ Şeref Defteri’ni imzaladı.