ALKÜ’DE AŞURE BEREKETİ

• 18 Temmuz, 2024

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Kestel Yerleşkesinde ve Konaklı’daki Diş Hekimliği Fakültesinde akademik, idari personele, öğrencilere ve hastalara Muharrem ayının bir geleneği olan bereket, paylaşma, birlik ve beraberliğin simgesi aşure ikramı yapıldı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ) Hicrî takvimin ilk ayı Muharrem ayının onuncu günü başlayan Aşure Günü bereketiyle geldi. ALKÜ Merkezi Yemekhanesinde ve Konaklı’daki Diş Hekimliği Fakültesinde birliğin, beraberliğin, bolluk ve bereketin simgesi olan Aşure Günü kapsamında akademik, idari personele, öğrencilere ve hastalara aşure ikram edildi. Kestel Yerleşkesindeki etkinliğe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, Prof. Dr. Mehmet Kılıç, Prof. Dr. Mehmet Akın, Prof. Dr. Oğuz Karahan, ALKÜ Genel Sekreter Vekili Onur Ocakdan, akademik ve idari personel katılırken, Diş Hekimliği Fakültesindeki etkinliğe Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hayri Akman, Fakülte Sekreter Vekili Turan Gök ile akademik idari personel yer aldı. Diş Hekimliği Fakültesindeki etkinlikte öğrencilere ve hastalara da aşure ikramı yapıldı. Kestel Yerleşkesindeki aşure ikramı etkinliğinde konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, “Üniversitemizde her yıl bereketle kaynayan aşuremiz bu yılda aynı bereketle ikram edildi. Birlik, beraberlik, kardeşlik, paylaşma ve bereketin simgesi Aşure Günümüz mübarek olsun.” dedi. Ardından bir araya gelen ALKÜ ailesine ve Kestel Yerleşkesi içerisindeki Abdurrahman Nimet Alaettinoğlu Camisinde Kur’an Kursu gören çocuklara aşure ikramı yapıldı.