Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ), doğaya nefes ve geleceğe umut olmak için 11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü kapsamında fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), doğa ve çevre dostu projeler üretmeye devam ederken bir taraftan da yeşil alanları korumayı ve büyütmeyi sürdürüyor. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Yeşil Vatan Seferberliğine destek olan ALKÜ, her yıl olduğu gibi bu yılda fidanları toprakla buluşturdu. ALKÜ 10. Yıl Hatıra Ormanı’nda gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine daire başkanları, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı. Etkinlik kapsamında personelin ve öğrencilerin katılımıyla onlarca keçiboynuzu fidanı toprakla buluşturuldu. Fidanlar toprakla buluştuktan sonra etkinliğe katılan ekip, birlikte toplu hatıra fotoğrafı çekildi. Alanya Kaymakamlığı ve Alanya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Kızılalan Mevkinde düzenlenen fidan dikim etkinliğine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Işık Bayraktar katıldı. Rektör Yardımcısı Bayraktar, burada öğrencilerle birlikte fidan dikimi yaptı.
“ALKÜ OLARAK YEŞİL VATAN SEFERBERLİĞİNE KATILDIK”
11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü kapsamında Yeşil Vatan Seferberliğine katılarak doğaya katkıda bulunduklarını ifade eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Alanya’da düzenlenen her iki fidan dikim etkinliğine ALKÜ olarak yer aldıklarını ve fidanları toprak buluşturmaktan keyif aldıklarını söyledi. Gelecek nesillere daha güzel bir ülke bırakmak için ALKÜ olarak hep daha fazlasını yapacaklarını söyleyen Rektör Türkdoğan, “Ülkemiz için örnek olan bu proje sayesinde nesilden nesile yeşil bir Türkiye için hep birlikte el ele vermeye devam etmeliyiz. Bu vatan hepimizin, bu doğa hepimizin ve hep birlikte koruyup doğamıza daha fazla sahip çıkmalıyız. Gelecek nesiller için yeşil bir dünya bırakmak bizlerin elinde. Etkinliğe katılım sağlayan tüm personel ve öğrencilerimize teşekkür ederim.” dedi.





