ALKÜ’DE İLK MEZUNİYET COŞKUSU

  • 17 Haziran, 2016

ALKÜ’DE İLK MEZUNİYET COŞKUSU

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ilk mezunlarını coşku ve gururla uğurladı. Son kurulan üç devlet üniversitesinden biri olan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) birinci yılını doldurduğu şu günlerde ilk mezunlarını vermenin haklı gururunu yaşadı. Mezun olan öğrencilere diplomalarının takdim edildiği törene Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Garnizon Komutanı Serkan Akbaba, Başsavcı Musa Taşkın, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, siyasi parti temsilcileri, kurum ve dernek yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Önlisans ve lisans bölümlerinden mezun olan bin 360 öğrenci için Konaklı’daki Rektörlük Binası arkasında bulunan stadyumda düzenlenen Mezuniyet Töreni, Mehteran gösterisi ile başladı. Halk oyunları gösterisinin ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı; “Ülkemizin son kurulan devlet üniversitelerinden biri olan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitemizde 1 yaşını doldurmanın ve bugün ilk mezuniyet törenimizi gerçekleştirerek bin 360 öğrencimizi mezun etmenin haklı onur ve gururunu yaşamaktayız.” dedi.

ALKÜ’YE YENİ BÖLÜMLER

Yeni bir üniversite olunmasına rağmen çok iyi yerlere gelme hedefiyle eğitimin kalitesini artırarak bilimsel çalışmalara hız verdiklerini, aynı zamanda da alt yapı ve bina eksiklerinin giderilmesinin gayretiyle heyecan ve özveri ile çalıştıklarını dile getiren Rektör Pınarbaşı;“2023 Türkiye’sinde aktif rol alacak, 2071 Türkiye’sini inşa edecek nesiller yetiştirme hedefiyle büyümeye de devam ediyoruz.” dedi.

Konuşmasının devamında Rektör Pınarbaşı; “Önünüzdeki eylül ayında İşletme Fakültesinde İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü birinci ve ikinci öğretimine, Mühendislik Fakültesinde Bilgisayar Mühendisliği bölümüne, Eğitim Fakültesinde ise Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümüne ilk defa öğrenci alacağız. Aynı şekilde Gazipaşa MRB Meslek Yüksek Okulu (MYO) İşletme Yönetimi Programı birinci ve ikinci öğretimine, Akseki MYO Elektrik, Kontrol ve Otomasyon, Mobilya ve Dekorasyon programları ikinci öğretimine ilk defa öğrenci alacağız.” diye konuştu.

YENİ FAKÜLTELERE YÖK’TEN ONAY

Hâlihazırda dört fakülte ve üç Meslek Yüksekokulu(MYO) ile eğitime devam edildiğini ifade eden Rektör Pınarbaşı Alanya halkına bir de müjde vererek; “ALTSO Turizm MYO ve Sağlık Hizmetleri MYO’nun açılması YÖK tarafından kabul edildi. Bu yüksekokullara önümüzdeki yıl öğrenci almaya başlayacağız inşallah. Böylece 3 olan MYO sayımız 5'e çıkmış oldu. Bunun dışında 4 yeni fakülte olan Diş Hekimliği Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Turizm Fakültesi’nin de kurulmasına YÖK tarafından onay verildi. Bakanlar Kurulu onayından sonra bu 4 yeni fakülte de resmen kurulmuş olacak, böylece fakülte sayımız da iki katına çıkmış olacak.” dedi.

REKTÖRDEN ÖĞRENCİLERE NASİHAT:

“KENDİNİZE GÜVENİN” Nobel ödüllü Bilim Adamı Aziz Sancar’ın; “Bilim öğrenmeye çalışın; günlük dedikodularla, politikalarla uğraşmayın. Memlekete hizmet için, Avrupa ve ABD seviyesinde olmak için bilim lazım. Saygı istiyorsanız önce kendinize saygı göstereceksiniz. Herkesten üstün değiliz ama kimseden aşağı da değiliz. Kendimizle iftihar edelim ki başkaları da bize saygı göstersin.” sözleri ile konuşmasına devam eden Rektör Pınarbaşı, mezun olan öğrencilere de nasihatlerde bulunarak; “Yeter ki kendinize güvenin, samimiyetle çalışıp bu vatana hizmet için azmedin. Kendinize hedefler koyarak bu hedef doğrultusunda iyi niyet ve azimle çalışın, göreceksiniz ki sonunda kazanan siz olacaksınız. Umutsuzluğa düştüğünüzde şu sözü unutmayın: ‘Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.’

MEZUNİYETE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDİLDİ

Konuşmasının sonunda emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Rektör Pınarbaşı: “Güzel Alanya’mıza bu güzel üniversiteyi kazandıranlara, başta Alanya’mızın gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere en derin ve kalbi minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Son olarak bu mezuniyet günümüzde bizleri yalnız bırakmayan başta Sayın Kaymakamımız Dr. Hasan Tanrıseven olmak üzere tüm protokol üyelerine ve misafirlerimize de teşekkür ederken; bu günün en iyi şekilde geçmesi için bizlere destek sağlayan Antalya Büyükşehir Koordinatörlüğümüze, Alanya Belediye Başkanımız Sayın Adem Murat Yücel’e, dereceye giren öğrencilerimize sunduğumuz hediyeler için maddi destek sağlayan Alanya Sanayi ve Ticaret Odasına ve Oda Başkanı Sayın Mehmet Şahin’e ve bu mübarek Ramazan gününde birazdan sizlere sunacağımız iftar yemeği için maddi destek sağlayan Lonicera World Otelleri sahibi Sayın Uğur Sipahioğlu beyefendiye minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bölüm birincilerimize 1 yıllık tenis kulübü üyeliği hediye eden Alanya Tenis Kulübüne ve yöneticisi Sayın Ahmet Sönmez beyefendiye de teşekkür ediyorum.” dedi.

DUALARIMIZ SİZLERLE

Son olarak ALKÜ Rektörü Pınarbaşı; “Sevgili öğrencilerim; Sizleri bugün uğurlarken, sizleri çok sevdiğimizi ve burasının sizin hayat boyu bir yuvanız olmaya devam edeceğini ve dualarımızın hep sizinle olduğunu her zaman hatırlamanızı istirham ediyor, hepinizi alınlarınızdan öpüyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun, yolunuz ve bahtınız açık olsun.” diyerek mezun olan öğrencilerini duygu dolu sözlerle uğurladı.

KAYMAKAMDAN ÖĞRENCİLERE “POZİTİF OLUN” TAVSİYESİ

Geleceğe ilişkin hiç bir umudun yitirilmemesi gerektiğini belirten Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven konuşmasının devamında: “Hiç bir konuda umutlarınızı kaybetmeyin. Asla geleceğe dair umutlarınızı yitirmeyin. Sizlere tavsiyem, öğrenmeyi bırakmayın. Her konuda atılgan olun. Hayata dair her zaman pozitif olmalısınız. Sizler bu ülkenin aydınlık yarınları, geleceğisiniz. Sizler, geleceğe umutla bakmalısınız” diye konuştu.

BAŞKAN YÜCEL: “ÜNİVERSİTELER ALANYA’NIN MARKA DEĞERLERİ”

Mezuniyet törenine katılan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise şunları kaydetti: “Dünyanın en güzel şehri olan Alanya, her yönü ile yeni misyonlara sahip oluyor. Şehrimizde 2 tane üniversite var. Bu üniversiteler Alanya’nın marka değerini arttırıyor. Mezun olan siz değerli öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında da başarılar diliyorum.”

ÜNİVERSİTE BİRİNCİSİNDEN DUYGU YÜKLÜ KONUŞMA

Konuşmaların ardından, 2015- 2016 Akademik Yılı mezunları anısına Üniversite Birincisi Ezgi Kutnal Mezuniyet Kütüğü'ne plaka çaktı. Ardından gözyaşlarıyla yaptığı konuşması ile törende bulunanlara duygu dolu anlar yaşattı. Ezgi Kuntal, başarısını kendisinde emeği geçen herkese borçlu olduğunu belirterek duygu dolu bir konuşmayla; “Ama en çok başarımı şu an yukarılarda bir yerlerden mutluluk gözyaşlarıyla beni izlediğini hissettiğim Rahmetli annemle paylaşıyorum.” dedi. Diploma takdim töreninin ardından gençler, coşkuyla kep atma heyecanı yaşadılar. Daha sonra tören, düzenlenen iftar yemeği ve öğrenci topluluğunun sunduğu müzik konseriyle son buldu.