ALKÜ’DE MEZUNİYET COŞKUSU

  • 04 Haziran, 2018

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) üçüncü mezunlarını büyük coşku ve gururla uğurladı.

Yaklaşık bin 500 öğrencinin mezuniyet sevinci yaşadığı programa, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Âdem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba, Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi Rektörü Durdu Öner, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Güneş ve Prof. Dr. Leyla Harputlu, ALKÜ Genel Sekreteri Fatih Özdemir, ALKÜ Fakülte Dekanları, Daire Başkanları, Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Partisi) İlçe Başkanı Mustafa Toklu, ALKÜ akademisyenleri, kurum ve dernek yöneticileri ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Pınarbaşı şunları söyledi: “3 yıl önce ‘Kökleri mazide hedefleri atide’ sloganı ile yola çıkan üniversitemiz güzel gelişmelerle hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. 3 yıl önce 4 fakülte, 3 meslek yüksekokulu olan üniversitemiz bugün 10 fakülte, 5 meslek yüksekokulu ve 1 yüksekokul ile orta büyüklükte bir üniversite haline geldi. Öğrencilerimize daha rahat ve konforlu bir ortam sunma adına kampüsümüzde yeni binaların inşaatı, çevre düzenleme çalışmaları hızla devam ediyor. İkinci yılında Tıp Fakültesi öğrencilerini Alanya’da eğitime başlatan üniversitemiz, bu yıl da Diş Hekimliği Fakültemizi hizmete sokacak. Diş Hekimliği Fakültemiz birkaç ay içinde Alanya halkına klinik ve tedavi hizmeti vermeye başlayacak, Eylül’de ise Diş Hekimliği öğrencilerimiz eğitimlerine başlayacak” diye konuştu.

“ÜNİVERSİTEMİZ CİDDİ GELİŞMELER KAYDEDİYOR”

Gelişmelere değinen Rektör Pınarbaşı, “Üniversitemiz uluslararasılaşma bakımından da önemli gelişmeler kaydediyor. Eylül’de 7 bölümümüzde yüzde 100 İngilizce eğitim veriliyor olacak. Bu sayede Mevlana ve Erasmus öğrenci ve akademik personel değişim faaliyetlerinde de artışlar yaşanacaktır. Şu anda 11 ülkeden 20 üniversite ile Mevlana, 15 ülkeden 27 üniversite ile Erasmus anlaşmalarımız mevcut olup; bu ülkeler ile öğrenci ve akademik personel değişimi yapıyoruz; amacımız bu sayıları her geçen yıl daha da artırmak. Üniversitemiz eğitim-öğretim faaliyetleri yanında araştırma-geliştirme konusunda da ciddi gelişmeler kaydediyor. Şu ana kadar Turizm, Yörük Kültürü, Gıda Tarım gibi 7 uygulama-araştırma merkezimiz faaliyete geçmiş durumda. Bu merkezlerde başta Alanya’mız ve yöresine yönelik olmak üzere ülkemize katma değer yaratacak Ar-Ge çalışmaları yürütülmeye başlandı; bu faaliyetler artarak devam edecek. Hocalarımız hatta öğrencilerimiz artık TÜBİTAK projeleri, AB projeleri, kalkınma ajansı projeleri kazanıyor ve başarı ile yürütüyor” şeklinde konuştu.

Rektör Pınarbaşı, “Tabi ki üniversitemiz ile ilgili bu güzel gelişmeler, devletimizin bize sağladığı imkânlar ile olmaktadır. Son 15 yılda büyük atılımlar yaşanan ülkemizde, eğitim alanında da devletimiz üniversitelere her türlü desteği vererek çağ atlatmaya çalışıyor. Bu imkânların bize daha hızlı ve etkin biçimde ulaşması için bizim her zaman yanımızda olan büyük destekçilerimiz var. Bunların başında, güzel Alanya’mıza bu güzel üniversiteyi kazandırmak için en büyük gayret ve emeği veren, Alanya’mızın gururu Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu var. Ayrıca başta Alanya’lı vekillerimiz Sena Nur Çelik ve İbrahim Aydın olmak üzere tüm vekillerimiz de bizlere bir telefon kadar yakınlar. Son olarak bu günün verimli ve anlamlı şekilde geçmesi için destek veren, ulaşım ve iftar ikramını sağlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel’e, Öğrencilerimize ödüllerini sağlayan ALTSO Başkanı Sayın Mehmet Şahin’e ve bu sahayı bize tahsis eden Alanya Belediye Başkanı Sayın Âdem Murat Yücel’e teşekkür ederim” dedi.

YÜCEL: ALANYA BÜYÜYÜP GELİŞİYOR’

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise, “Alanya dünyanın en güzel şehirlerinden birisi. Sürekli gelişen, vizyon ve misyon kazanan bir şehir. Üniversitelerin de bu yönde katkısı çok büyük. Bunun için üniversitemizin bu hale gelmesinde emeği geçen herkese başta bakanımız olmak üzere teşekkür ediyorum. Mezun olan öğrencilerimizi de tek tek tebrik ediyorum ve hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

HARPUTLU ‘HEDEFLERİNİZDEN ŞAŞMADAN ÇALIŞIN’

Kaymakam Harputlu da, “Üniversitemiz çok yeni olmasına rağmen nitelik ve nicelik olarak hızlı büyüyen bir üniversite. Bilgi donanımı yüksek öğrenciler yetiştirmek adına Türkiye’de önemli bir yere sahip. Alanya’mız Türkiye’nin en güzel kentlerinden birisi. Üniversitenin her zaman yanında olan bir kentiz. Bu anlamda Alanya’da okumak bir ayrıcalık. Sürekli gelişen ve değişen ortamlarda bulunmanız sizleri başarıya ulaştıracaktır. Hedeflerinizden hiç bir zaman şaşmadan çalışmalarınıza devam edin” diye konuştu.

VALİ KARALOĞLU ‘ALANYA ÖĞRENCİ KENTİ OLACAK’

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, “ALKÜ’nün değerli öğrencileri ve aileleriyle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Alanya Anadolu’da çok önemli Selçuklu şehirlerden birisi. Tarihi mekanlarıyla tam bir Selçuklu şehri. Bir ilçe olarak bir üniversite kurulmasında ve isimlendirilmesi noktasında iradesini bildiğim Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür ediyorum. Alanya’da bir değil iki üniversite var. Türkiye’de başka kaç yerde var bu imkanlar bilmiyorum. Alanya hem yerli hem yabancı öğrencilerimiz için bir öğrenci kenti olmaya aday. Öğrenmek bitmez, beşikten mezara kadar sürer” ifadelerini kullandı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU ‘ASLA VAZGEÇMEYİN VE ÇALIŞIN’

Bakan Çavuşoğlu ise, “Bugün sizlerin Mezuniyet Törenine bulunmaktan büyük bir onu duyuyorum. Sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum.  Alanya’mızın dışından gelen öğrencilerimizin çok kıymetli aileleri hepiniz hoş geldiniz, şerefler getirdiniz. Bugün esasen sizler için mutlu ve gurur dolu bir gün. Evlatlarınızı okutabilmek için fedakârlık yaptınız. Ama bugün ne mutlu sizlere, bizlere,  kardeşlerimiz ve sizlerin evlatları mezun oluyor, yeni bir hayata başlıyorlar. Sevgili mezun kardeşlerim sizleri de canı gönülden tebrik ediyorum. Sizlere yeni hayatınızda başarılar diliyorum. Sizler çok güzel bir üniversitede okudunuz. Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan Alanya’da eğitiminizi sürdürdünüz ve çok anlamlı ve çok başarılı bir üniversiteden mezun oluyorsunuz.

Biraz önce çok kıymetli Valimiz de vurguladı. Biz bu üniversiteye Anadolu Selçuklu Sultanı ve Alanya’yı fetih edip bizlere hediye eden ve emanet eden Alaaddin Keykubat’ın adını verdik. Üniversitemiz her geçen gün büyüyor, gelişiyor, yeni fakülteler açılıyoruz. Şimdi yeni bir kampüs kuruyoruz ve inşaatına başlıyoruz. İnşallah sizler önümüzdeki yıllarda Alanya’mıza geldiğimiz zaman Üniversiteniz ziyaret edeceksiniz ve mezun olarak gurur duyduğumuz Üniversitenin çok daha büyüdüğünü, geliştiğini, dünyada bir marka olduğunu göreceksiniz. Bizde bunun için çalışıyoruz. Bugün mezun olan öğrencilerimiz yeni bir hayata doğru adım atacak.  Elbette devlette çalışan arkadaşlarımız olacak, kendi işini kuranlar olacak, özel sektörde çalışan olacak, İnşallah Dışişleri Bakanlığı’nı tercih edenler de olur. Ama ne yaparsanız yapın biliyoruz ki siz bu vatana, bu devlete, bu millete hizmet edeceksiniz. Bu nedenle biz sizlerle gurur duyuyoruz. Yurt dışından gelen mezun olan öğrenci kardeşlerimiz de ülkeleri ile Türkiye arasında, Alanya arasında birer elçi olacaklar. Onlara da yeni hayatlarında başarılar diliyor ve vatanlarına, milletlerine hizmet etmeyi nasip etmesini temenni ediyorum.

Sevgili mezun kardeşlerim elbette mezun oldunuz ve kendinizi boşlukta hissedeceksiniz. Belki yarın mastır yapınca da kendinizi boşlukta hissedeceksiniz.  Bunlar geçiş sürecidir. İnandığınız yolda, inandığınız işte sabredin. Sabır varsa başarı kaçınılmazdır. Benim size tavsiyem hiç bir zaman pes etmeyin, vazgeçmeyin. Artık Alanya sizlerin ikinci evi oldu. Alanya’dan güzel anılarla ayrılıyorsunuz ama sizleri yeniden görmek bizleri çok mutlu edecek” ifadelerini kullandı.

“ÜNİVERSİTEDE YALNIZ DEĞİLDİM”

Üniversite birincisi Eda Çoban da, “Hepimiz üniversiteye farklı şehirlerden, farklı okullardan, farklı hayallerle geldik ve her birimizin farklı farklı hikâyeleri var. Ben çok şanslıyım. Çünkü üniversitedeki hazırlık dâhil 5 yıl süren eğitim hayatımda yalnız değildim. 5 yıl önce çıktığım bu yolda birlikte aynı üniversiteyi kazandığım, aynı bölüm, aynı sınıf ve aynı sırayı paylaştığım, birlikte ders çalıştığım, birlikte ağlayıp, güldüğüm, bugün de birlikte mezun olduğum ikiz kardeşim Seda’ya çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından üniversite mezunları arasında ilk üçte yer alan öğrencilere Bakan Çavuşoğlu tarafından ödül ve hediye verildi. Ardından üniversite birincisi olan Eda Çoban okul kütüğüne isim plakasını çaktı.