ALKÜ’DE NÖROBİLİM UZMANI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

  • 30 Nisan, 2017

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öğrencilerine yönelik “BEYİN GÜCÜ: Düşünceni değiştir, dünyan değişsin!” konulu konferans düzenlendi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) İşletme Fakültesi Konferans Salonunda Nörobilim Uzmanı Deniz Egece tarafından düzenlenen konferansa ALKÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Uyar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“Zayıflamada Son Söz” ve “Düşünce Molası” kitaplarının yazarı Nörobilim Uzmanı Deniz Egece tarafından verilen konferansta, “Beyin nasıl çalışır?”, “Beynimizi nasıl kullanıyoruz?” ve “Her şey beyinde biter!” konu başlıkları hakkında öğrencilere bilgiler verildi.

“HEPİNİZ BİRER BİLL GATES OLABİLİRSİNİZ”

Konuşmasında, dünyaya bütün insanların eşit geldiklerini ve kimsenin başka birinden farklı yeteneklere sahip olmadığını ifade eden Egece, “Hepiniz birer Michael Jackson, Bill Gates olabilecek potansiyele sahip olarak dünyaya gelirsiniz. Hepiniz dünyanın en iyi futbolcusu olabilirsiniz. Hepiniz her türlü yeteneği beyninize öğretebilirsiniz. Bugün üniversitede almış olduğunuz eğitimden başka bir eğitimden bahsedeceğim size. Yani zekâdan ve onu kullanmaktan bahsedeceğim.” dedi. İnsanlar arasında yeteneğin doğuştan geldiğine yönelik düşüncenin hakim olmasının aksine yeteneğin geliştirilebilir unsur olduğunu dile getiren Egece, “Yetenekli olarak öğretildik. Yani birileri yetenekli olarak baktık hayata. Başkasını yetenekli görüp kendimizi yeteneksiz gördüğümüzde, yeteneksiz gördüğümüz alanı geliştiremiyoruz. Aslında 10 bin saatlik bir ilgilenme alanımız var. Yani 10 bin saat bir şeyle ilgilendiğimiz zaman yetenekli olabiliyoruz. Hepimiz ilgi duyduğumuz her hangi bir şeyi kendimize adapte edebiliyoruz:” dedi.

“BEYİN GÜCÜ İLE HASTALIKLAR DAHİ TEDAVİ EDİLİR”

Hastalıklara kadar her şeyin beyin gücü ile tedavi edilebileceğinin altını çizen Egece, sadece yapılması gerekenin; insanların beyinlerindeki yaratmış oldukları, anladıkları ve öğrendikleri dünyayı değiştirmekten geçtiğini dile getirdi. İnsanların eşit bedenlerle, eşit zamanla ve herkesin hayal edebilme gücüne sahip olarak dünyaya geldiklerini ifade eden Egece, “ Zaman göreceli bir kavramdır. Zamanı lastik gibi istediğiniz kadar esnetebilirsiniz. Zaman kavramını istediğiniz şekle sokabilirsiniz. Zamanı nasıl algılıyorsanız zaman da size öyle hizmet edecektir.” dedi.

“NEFES VE İÇSEL TELKİN ÖNEMLİ”

Öğrencilere sınavlarda düşünce gücüyle başarılı olma tekniklerinden de bahseden Egece, “Sınavlarda daha fazla başarı elde edebilmeniz için üç önemli konu vardır. Doğru, derin ve yavaş nefes alıp vermek birinci sıradadır. İkinci sırada içsel telkin vardır. Bilinçaltında var olan bilgiler, geveze diye tabir ettiğimiz bilinç üstündeki o gün yaşanılan olumsuzluklar ya da farklı düşünceler tarafından açığa çıkarılmasını engelleyebilmektedir. Nefes ve içsel telkin yolu ile bunu engelleyebiliriz. İçsel telkini de zaman ve cevaplar hakkında yapmalıyız. Örneğin “zamanı yetireceğim” ya da “ben bu soruların cevaplarını biliyorum” gibi telkinlerle geveze zihni kontrol altına alabiliriz.” diye konuştu.

Öğrencilere hayal güçlerini sınırlamamalarına yönelik tavsiyede de bulunan Egece, var olan dogmatik bilgiler ile hayal gücünün birleştirilerek başarılara ulaşılabileceğini vurguladı.

Konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularını da cevaplayan Nörobilim Uzmanı Deniz Egece’ye günün anlam ve önemine binaen ALKÜ çinisi hediye edildi.