ALKÜ’DE SOSYAL FAALİYETLER DEVAM EDİYOR

  • 09 Mart, 2016

ALKÜ’DE SOSYAL FAALİYETLER DEVAM EDİYOR

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Öğrenci Konseyi ve ALKÜ İşletme Fakültesi Öğrenci Topluluğu tarafından sosyal faaliyetler çerçevesinde “Beden Dili ve Diksiyon” konulu sertifika programı düzenlendi.

ALKÜ Konferans Salonu’nda Tiyatro Sanatçısı, Yazar ve Televizyon Programcısı Akif Oktay tarafından verilen sertifika programına öğrenciler yoğun ilgi gösterdiler. 12.00 ila 17.00 saatleri arasında verilen seminerde Diksiyon Eğitimi, Beden Dili Eğitimi, Hitabet Sanatı, Profesyonel İletişim konularında öğrencilere sertifika verildi.

Akif Oktay tarafından verilen beden dili ve diksiyon konulu eğitim programında öğrencilere iyi konuşabilmenin tüyoları ve beden dilinin incelikleri anlatıldı. Keyifli bir eğitimin gerçekleştiği sertifika programında Oktay; “İnsanlarla münasebetin ateşle münasebetin gibi olsun. Çok uzaklaşma donarsın, çok yaklaşma yanarsın.” Sözleriyle öğrencilere beyin jimnastiği yaptırdı. Konunun bir çok ayrıntısına değinen Oktay, zaman zaman yaptığı beden dili hareketleriyle uygulamalı olarak gösterdi. Göz temasının iletişimde çok önemli olduğunu özellikle vurgulayan Akif Oktay öğrencilere tavsiyelerde de bulundu.

Sertifika Programı ile ilgili bir açıklama yapan Öğrenci Konseyi Başkanı Emre Akınet, “Öğrenci arkadaşlarımızın kişisel gelişimlerine akademik ve kariyer hayatında farkındalık kazandırmayı vizyonları arasında bulunduran ve bu bağlamda bir çok proje ve organizasyonlarda yer alan ALKÜ Öğrenci Konseyi olarak yine siz değerli üniversite öğrencisi arkadaşlara artı değer kazandıracak fırsatları Alanya İşletme Fakültesine getirdik. Çok değerli Sayın Akif Oktay Hocamızın eğitmen olarak katıldığı Beden Dili ve Diksiyon konulu Eğitim Sertifika Programına hepiniz hoş geldiniz. Katılımlarınızdan dolayı teşekkürlerimi sunarım.” dedi.