ALKÜ’DE SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM YÖNETİMİ EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

  • ALKÜ BASIN
  • 19 Temmuz, 2024

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nde (ALKÜ), Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ve Kapadokya Üniversitesi iş birliğiyle turizmin gelişmesi için “Sürdürülebilir Turizm Yönetimi Eğitimi” düzenlendi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), turizmin merkezi Alanya’ya turizm sektörüne katkı sunmaya tüm hızıyla devam ediyor. Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde Sürdürülebilir Turizm Programı kapsamındaki çalışmalar dahilinde, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından Kapadokya Üniversitesi iş birliği ile sürdürülebilir turizm hakkında farkındalığın ve yetkinliklerin arttırılması amacıyla yüz yüze "Sürdürülebilir Turizm Yönetimi Eğitimleri" düzenleniyor. Alanya’da yapılan eğitimler ise ALKÜ ev sahipliğinde gerçekleşti. 16-17 Temmuz tarihlerinde ALKÜ Turizm Fakültesi ev sahipliğinde yapılan ve Kapadokya Üniversitesi'nden Doç. Dr. Mehmet Bahar tarafından turizm sektörü çalışanlarının katılımıyla eğitimler verildi. Verilen eğitime eksiksiz katılanlara katılım belgesi verilirken, belge sürdürülebilir turizm belgelendirmesi denetimlerinde personel eğitim kriteri kapsamında değerlendirilecek.

ALKÜ’YE TEŞEKKÜR

Seminerde konuşan ALKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz, üniversite olarak turizmin gelişmesi ve daha ileriye gitmesi için çalışmaları her geçen gün fazlalaştırdıklarını söyledi. Dekan Prof. Dr. Çetinsöz, ALKÜ’nün programa ev sahipliği yapılmasında öncülük sağlayan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’a ve programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Seminerin devamında Doç. Dr. Mehmet Bahar, ALKÜ’nün Alanya’daki eğitimler için ev sahipliğinden dolayı Rektör Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’a ve ALKÜ ailesine teşekkür etti.