ALKÜ’DEN GAZİLERE 100. YIL YAMAÇ PARAŞÜTÜ ETKİNLİĞİ

  • ALKÜ BASIN
  • 26 Ekim, 2023

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Cumhuriyet’in 100. yılına özel gazilere yamaç paraşütü etkinliği gerçekleştirdi. Gaziler ve şehit yakınları gökyüzünde Türk bayrağını dalgalandırdı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öncülüğünde, Cumhuriyet’in 100. yılında gazilere ve şehit yakınlarına özel yamaç paraşütü etkinliği gerçekleştirildi. ALKÜ’lü öğrenciler, Alanya Hava Sporları Kulübü eğitmenleri ve hava sporları şirketlerinden oluşan yamaç paraşütü pilotları tarafından 3 şehit yakını ve 4 gaziye Alanya’nın Dinek Mahallesi Yassıtepe yamaç paraşütü uçuş alanından uçuş yaptırıldı. Uçuşun devamında, şehit ve gazilerimiz anısına gökyüzünde Türk bayrağı dalgalandırıldı, millet olarak birlik ve beraberliğin önemi vurgulandı. Yamaç paraşütü pilotları uçuşun sonunda gaziler ile Kleopatra Plajı’na iniş yaparak ALKÜ’lü akademisyenler ve öğrenciler ile Türk bayrağını dalgalandırıp hatıra fotoğrafı çektirdi.

“ALKÜ OLARAK GURURLUYUZ”

Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüş gazi ve şehit yakınlarıyla birlikte olmanın gurur verici olduğunu söyledi. Dekan Güngörmüş, “Cumhuriyetimizin 100. yılına özel Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Alanya Hava Sporları Kulübü, Alanya Sosyal Hizmet Müdürlüğü, UluSky Tandem ve şehrimizin diğer güzide tandem şirketleri ile yamaç paraşütü organizasyonu gerçekleştirdik. Yamaç paraşütü organizasyonumuza şehit yakınlarımız ve gazilerimiz katıldılar. Onlarla bugünü mutlu bir şekilde geçirdik ve bu organizasyonu birlikte yapmaktan gurur duymaktayız. Bu vesile ile başta ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, şehit ve gazilerimizi minnetle anarız.” dedi.

“CUMHURİYETİMİZİ COŞKUYLA KUTLUYORUZ”

Alanya Havacılık Spor Kulübü olarak böyle bir etkinlikte bulunmanın kendileri için gurur verici olduğunu vurgulayan Alanya Havacılık Spor Kulübü eğitmeni Ergun Ulu, “Bu etkinliğe katılan tüm pilot arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Burada olmaktan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize armağan ettiği Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkuyla kutlamaktan onur ve mutluluk duyuyoruz. Şehit yakınları ve gazilerimizi burada ağırlamaktan çok mutluyuz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz.” diye konuştu.

“İLK DEFA YAMAÇ PARAŞÜTÜYLE UÇTUM”

Güneydoğu gazisi, aynı zamanda ALKÜ personeli olan Enbiya Büyükhan; böyle bir etkinlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle bu etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyorum. İlk yamaç paraşütü deneyimimdi. Benim için gayet güzel bir etkinlik oldu.” dedi.

Etkinlik hatıra fotoğrafı ile sona erdi.