ALKÜ’LÜ AKADEMİSYENİN BAŞARISI

  • 30 Nisan, 2017

Üniversiteler Halk Oyunları Şenliği ve Halk Oyunları Yarışması’nın 10 kişilik seçici kurul üyeliğine, 500 kişilik faal hakem içerisinden Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Öğretim Görevlisi Mehmet Bilgin Karademir seçildi.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu işbirliğinde gerçekleştirilen “Üniversiteler Halk Oyunları Şenliği ve Halk Oyunları Yarışması'na Antalya Halk Oyunları hakemi ve ALKÜ ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Mehmet Bilgin Karademir seçildi.

70 Üniversitenin katılımıyla 24 Nisan- 1 Mayıs Tarihleri arasında Bodrum’da yapılan şenlik ve yarışmada 10 seçici kurul üyesinden biri olarak seçilen Karademir yaptığı açıklamada mensubu olduğu ALKÜ’yü en iyi şekilde temsil ettiğini belirterek, “Milli kültürümüzün en önemli ve en geniş alanlarından birisi olarak kabul edilen halk dansları, kültürel değerlerimizin önemli unsurlarından birisidir. Seçici kurul üyeliğine layık görüldüğüm Üniversiteler Halk Oyunları Şenliği ve Halk Oyunları Yarışması, 2001 yılından bu yana her yıl düzenlenen en prestijli halk dansları yarışması ve şenliğidir.” dedi.

Üniversite gençliğine halk danslarının doğru aktarımı ve icrası ile sanatsal sunumlarının belirlenmesinin önemine vurgu yapan Karademir, bu bağlamda hakem olarak seçilen kişilerin alanlarında uzman kişiler içerisinden seçildiğini ifade etti.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, ALKÜ'lü akademisyenlerin gün geçtikçe başarıları ile adlarından söz ettirmeye devam ettiğini ve bu trendin artarak devam etmesini beklediğini dile getirerek, Öğretim Görevlisi Mehmet Bilgin Karademir'i tebrik ederek başarılarının devamını diledi.