ALKÜ’YE AMERİKA’DAN ÖDÜL

  • ALKÜ BASIN
  • 30 Temmuz, 2024

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), International Play Association (IPA) Amerika temsilciliği tarafından (IPA-USA) 2024 Yılı Çocukların Oyun Hakkı Savunuculuğu Ödülü'ne layık görüldü.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ulusal ve uluslararası alanlarda elde ettiği başarılara bir yenisini daha ekledi. Son olarak, International Play Association (IPA) Amerika temsilciliği tarafından (IPA USA) ALKÜ Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Metin Aslan, 2024 yılı Çocukların Oyun Hakkı Savunuculuğu Ödülü'ne layık görüldü. IPA USA Ödül Seçim Komitesi, 2024 Çocukların Oyun Hakkı Savunuculuğu Ödülü için bu yıl 32 adayın bilimsel olarak yürüttüğü çalışmaları değerlendirdi. Oyun savunuculuğunda sürekli olarak üstün performans gösteren ve çocukların oyun hakkını savunan ve destekleyen bireyleri onurlandırmak amacıyla verilen Çocukların Oyun Hakkı Savunuculuğu Ödülü alan Doç. Dr. Özge Metin Aslan, kendisini ödüle layık gören IPA USA Ödül Seçim Komitesine ve desteklerinden dolayı ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’a teşekkür etti. Elde edilen başarılardan dolayı Rektör Türkdoğan, önemli çalışmalar yürüten Doç. Dr. Özge Metin Aslan’ı tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

ÖZGE METİN ASLAN KİMDİR?

Doç. Dr. Metin Aslan, erken çocukluk eğitimi alanında oyun temelli ve sürdürülebilir eğitim uygulamalarının savunuculuğunu yaparak bilimsel çalışmalara önemli katkılarda bulunmuştur. Aslan, hareketli ve esnek materyallerle serbest oyunun çocukların yaratıcılığı, hayal gücü, problem çözme becerileri, sosyalleşme ve özgüveni üzerindeki etkisine yönelik araştırmalar yürütmeye devam ediyor.