ALKÜ’YE TOEFL SINAV MERKEZİ KURULDU

  • ALKÜ BASIN
  • 09 Ağustos, 2024

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ile Cengiz Buga Firması (Oxford Global Language School) arasında ALKÜ’ye TOEFL sınav merkezi kurulması, düzenlenmesi ve yürütülmesi için protokol imzalandı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Alanya’da yapılmayan birçok sınavı şehre kazandırmaya devam ediyor. Daha önce ÖSYM ve bazı kurumlarla yapılan anlaşmalar ve görüşmeler sonucu Dikey Geçiş Sınavı (DGS), Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), Öğretmenlik Alan Bilgi Testi (ÖABT), Millî Savunma Üniversitesi Sınavı (MSÜ) gibi sınavların Alanya’da yapılması sağlanmıştı. Bu kez de Alanya Kestel Yerleşkesinde Test of English as a Foreign Language (TOEFL) sınavının yapılması için protokol imzaladı. ALKÜ Senato Salonu’nda yapılan imza törenine Rektör Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Cengiz Buga Firması Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Buga, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kılıç, Prof. Dr. Oğuz Karahan ve Cengiz Buga Firması Yönetim Kurulu Üyesi Harun Sulaç katıldı.

REKTÖR TÜRKDOĞAN: “ALANYA’MIZA HAYIRLI OLSUN”

Protokol kapsamında Cengiz Buga Firması (Oxford Global Language School) ile ALKÜ arasında TOEFL sınav merkezi kurulması, TOEFL sınavının düzenlenmesi ve yürütülmesine yönelik hükümler yer aldı. Protokolle birlikte ALKÜ Kestel Yerleşkesine sınav salonu kurulacak. Firma tarafından düzenlenip yürütülen sınavların kontrolü ve onaylaması, üniversite adına ALKÜSEM tarafından yapılacak. Protokolün imzalanmasının ardından konuşan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Alanya’nın her alanda gelişmesi ve büyümesi için üniversite olarak üzerlerine düşeni her zaman yapacaklarını dile getirdi. Türkdoğan konuşmasının devamında Alanya’nın turizm cenneti olduğunu hatırlatarak yabancı dil öğrenen binlerce kişi olduğunu ve bu kişiler için TOEFL’ın önemine vurgu yaptı. Alanya’ya böyle bir merkezi kazandırmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Rektör Türkdoğan, “Alanya’mıza hayırlı olsun.” dedi.