ALKÜ’YE TUSAŞ’TAN PROJE DESTEĞİ

  • ALKÜ BASIN
  • 23 Ekim, 2023

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Makine Mühendisliği öğrencileri TUSAŞ’tan proje desteği almaya hak kazandı.

ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü son sınıf lisans öğrencileri Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından yürütülen LIFT UP Projeleri Programı kapsamında önemli bir başarı sağladı. Esra Kumaş, Emir Özdemir, Dilek Korkmaz, İbrahim Ceylan ve akademik danışmanları Doç. Dr. Bertan Beylergil ile birlikte hazırladıkları “RTM Üretimiyle Yüksek Sıcaklıklarda Kürlenen Reçineler ile Nanokompozit Üretimi” başlıklı projenin, 2023-2024 yılı TUSAŞ-LIFT UP programı kapsamında desteklenmesine karar verildi. Proje için TUSAŞ tarafından makine, teçhizat ve yazılım giderleri, sarf malzeme giderleri, hizmet alımları, seyahat giderleri olmak üzere proje ile doğrudan ve dolaylı tüm giderler için maddi destek sağlanacak.

Havacılık alanına yönelik önemli bir projeyi gerçekleştireceklerini dile getiren akademik danışman Doç. Dr. Bertan Beylergil, “Bu çalışma kapsamında RTM hattına bir nanokompozit üretmeyi hedefliyoruz. Süreç içerisinde bizlere destek olan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’a teşekkür eder, öğrencilerimize başarılar dilerim.” diye konuştu.

Öğrencilerin elde ettiği başarılardan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, “Öğrencilerimizi böylesi güzel bir projeye yönlendiren danışman hocamızı ve önemli bir kurumdan destek almaya hak kazanan öğrencilerimizi tebrik ederim.” dedi.