BAKANIMIZ SAYIN ÇAVUŞOĞLU ALKÜ’DE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

  • 10 Nisan, 2017

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öğrenci ve personeli ile buluştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öğrenci ve personeli ile ALKÜ İşletme Fakültesi Konferans Salonu’nda bir araya geldi. Konferansa, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, ALKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Güneş, Prof. Dr. Fatih Gültekin, ALKÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yavuz Uysal, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ, Ak Parti Alanya Gençlik Kolları Başkanı Alaaddin Işık, Alanya Ülkü Ocakları Başkanı Abil Gündoğdu, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, ALKÜ daire başkanları, akademisyenler, mülki ve idari amirler ile öğrenciler katıldı.

“ÇOK ŞÜKÜR ALANYAMIZA ÜNİVERSİTEMİZİ KAZANDIRDIK”

Bu kürsüde ve salonda defalarca konuştuğunu hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, her defasında üniversitenin daha fazla geliştiğini görmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Çavuşoğlu, “O zamanlar birkaç tane bölümün olduğu küçük bir kampüstü. Her konuşmamızda daha fazla fakültenin açılması gerektiğini ve açacağımızı belirttik. Daha sonra hedeflerimiz büyüttük. Buradaki fakülte ve yüksekokulları birleştirip bir üniversite kuracağımızı söylemiştik. Çok şükür nasip oldu ve Alanya'mıza bir üniversite kazandırdık” dedi.

“ANTALYA’DA 10 ÜNİVERSİTE İSTİYORUZ”

Antalya’da 5 üniversite olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu hedeflerinin bu sayıyı 10 üniversiteye çıkarmak olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, “Eğitime büyük önem veriyoruz. 15 yılda en büyük katkıyı eğitime ayırdık. Eksikliklerimiz var ama bundan sonraya yine en büyük katkıyı eğitime ayırmaya devam edeceğiz” dedi.

Öğrencilere hitap eden Çavuşoğlu, ALKÜ’ye isminin verilmesinin gündeme geldiğiniancak buna karşı çıktığını söyledi. Hayatta olduğu sürece herhangi bir yere isminin verilmesine prensip gereği karşı olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, “Bunu kişisel prensim edindim. Alanya’yı bizlere hediye eden ecdadımızın isminin yaşatılması gerekiyordu. Çok şükür emeği geçen isimlerle bu konuyu münakaşa ederek Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi isminde karar kıldık. İsmimizin bir yere verilmesi için hizmet etmiyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde kendimizi milletimizin ve doğup büyüdüğümüz şehrimizin hizmetkarı olarak görüyoruz” diye konuştu.

“ALKÜ ÖĞRENCİLERİ ÇOK ŞANSLI”

Alanya’da eğitim gören öğrencilerin çok şanslı olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, öğrencilere sağlanan olanakların arttırılacağını belirtti. Çavuşoğlu, “Üniversitemizde yeni fakültelerin ve yurtların inşaatları devam ediyor. En yakın zamanda hizmete başlayacaklar. Rektörümüzle de fakülte inşaatlarını inceleme fırsatı bulduk. Birçok bölümü de üniversitemize kazandırıyoruz. Bu sene yeni bölümler açıyoruz ve o bölümlere de öğrenciler alacağız. Ayrıca cami inşaatının da ilerlediğini görmek beni mutlu ediyor ” dedi.

Çavuşoğlu inşaatı tamamlanmak üzere olan tıp fakültesinin önümüzdeki yıl öğrencileri Alanya’da ağırlayacağını söyledi. Öğrencilere yurt müjdesi de veren Çavuşoğlu, “Alanya’daki bazı apart otelleri yurda çevirmek istiyoruz. Çok güzel apart otellerimiz var ve bunlar yurt olarak hizmet verecek. Emin olun diğer şehirlerdeki öğrenciler sizleri kıskanıyor” diye konuştu.

Çavuşoğlu toplantının gerçekleşmesinde emeği geçen ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’na, yöneticilere, öğrenci temsilcilerine, ÜniAK’a ve tüm öğrencilere teşekkür etti.

Çavuşoğlu daha sonra öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtlandırdı.

 

“BAKANIMIZI AĞIRLAMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Programın açılış konuşmasını yapan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, “Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nu üniversitemizde ağırlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Çavuşoğlu’nun Alanya ve Antalya için ilklerin öncüsü olduğunu belirten Pınarbaşı Türkiye’de ilk kez bir ilçede üniversite açılmasını sağlayan kişinin de Bakan Çavuşoğlu olduğunu söyledi. Pınarbaşı, “Kendisine minnettarız. Bu üniversite kendisinin sayesinde var. Biz üniversite yönetimi olarak sayın bakanımızın kurup bizlere emanet ettiği üniversitesini, aynı şekilde geliştirmek için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Sayın Bakanımızı örnek alıyoruz. Bakanımızın herkesi kucaklayan tavrı ve davranışı ile bitmeyen enerjisi bizlere örnek oluyor. Kendisi her zaman çalışmalarımızda bizlerin büyüğü, önderimiz ve rehberimiz oldu” dedi.

Pınarbaşı programa katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na protokol üyelerine ve öğrencilere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na ipek kozasından yapılma bir tablo hediye etti. Tablo için teşekkür eden Çavuşoğlu, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.