BAKANIMIZIN KATILIMIYLA ALKÜ’DE GÖRKEMLİ AÇILIŞLAR

  • 06 Kasım, 2017

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) 2017-2018 Yılı Akademik Yılı Açılış Töreni, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni, Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal, ALKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Güneş ve Prof. Dr. Leyla Harputlu, ALKÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yavuz Uysal, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Hayırsever İş Adamı Rafet Kayış ve oğlu Serhat Kayış ile ailesi, Fakültelerin Dekanları, Daire Başkanları, Öğretim Üyeleri, idari personeller, öğrenciler, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda davetlinin katılımıyla Kestel Yerleşkesi Refet Kayış Mühendislik Fakültesi'nde gerçekleştirildi.

 

Tören kapsamında, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının açılış yanına; hizmete giren Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi’nin açılışı, Eğitim Fakültesi Merkezi Derslik ve İdari Binası’nın Temel Atma Töreni, ALKÜ Geleneksel El Sanatları Müzesinin ve Tıp Fakültesi'nin açılışları da gerçekleştirildi. Törenin ardından, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, öğrencilerle “İlk Ders”ni yaptı ve iki saat boyunca öğrencilerle yakından ilgilenerek dersin ardından onların sorularını  cevapladı. Açılış töreninin ardından, bu hafta ALKÜ'de yapılan "Türkiye ve Rusya'nın Geçmişi, Bugünü ve Geleceği; Turizm ve Ticarette İkili İlişkilerin Sürekliliği" konulu çalıştayın gala yemeğine katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çalıştaya Rusya ve Türkiye'den katılan akademisyenlere katılım belgelerini verdi. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na, ALKÜ'ye verdiği destek dolayı teşekkür etti.

“BAKANIMIZIN ALANYA’DA EN BÜYÜK ESERİ ÜNİVERSİTELERDİR”

ALKÜ Rektörü Pınarbaşı "Bakanımız ülkemizin çıkarlarını korumak ve dünyadaki tüm mazlumlara çare olmak için gece gündüz çalışmaktadır . Alanya ve Antalya sevdası ise bir başka sevdadır. Alanya'mız için, Antalya için yaptığı gayretler ve bıraktığı eserler ortadadır.  Üniversitemiz için yaptıklarının bizzat biz tanıklarıyız. Ben bir eğitimci olarak Alanya için bıraktığı en büyük mirasın Alanya'ya bu üniversiteyi kazandırması olduğunu düşünüyorum. Mühendislik Fakültemizi yaptıran Rafet Kayış'ın ismi burada yaşayacak. Bakanımızın adı kitaplarda, gönüllerde her zaman anılacak fakat biz üniversite olarak burada bakanımızın yüksek müsaadeleriyle kendi eserinde de isminin yaşamasını istiyoruz. Bu yüzden Cikcilli bölgesinde Orman Bakanlığımız tarafından üniversitemize tahsis edilen 1100 dönümlük kampüs alanımıza Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun isminin verilmesini uygun buluyoruz" dedi. Rektör Pınarbaşı, “Alanya'daki okullarda, camilerde diğer eserlerde çok değerli Alanyalı isimlerin yaşadığını görüyoruz. Rafet Kayış, bilim aşığı bir insan olarak, aydınlık yarınlarımızın teminatı gençlerimizin okuması için bu binayı bizlere yaptırdı.  Kendisine şahsım adına üniversitemiz adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KAYIŞ’TAN DUYGULU KONUŞMA: “HAYALİME KAVUŞTUM”

Hayırsever Rafet Kayış ise yaptığı konuşmada "Sözlerime Alanyamıza yapılan en önemli eserlerden birisi olan üniversitemize yaptığı katkılardan dolayı gururumuz Mevlüt Çavuşoğlu'na ve çok değerli Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel'e teşekkür ederek başlamak istiyorum. Yıllardır bu mutlu günün hayali içerisinde yaşadım. Memleketin çocuklarına bir teknik eğitim okulu hediye etmek için uğraşlarda bulundum. Ülkemizin çocuklarına teknik okulu yaptıramamanın uhdesini içimde taşıdım. Bunun neticesinde de oğlum Serhat Kayış bu hayalimizi hayata geçirdi. Umuyorum ki bu okulda, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedefte, ülkemizi muasır medeniyetler yolunda temsil edecek gençler yetişecektir" diye konuştu.

 

“İKİ ÜNİVERSİTESİ OLAN TEK İLÇEYİZ”

Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu da "Türkiye'de iki üniversitesi olan tek ilçeyiz. Yine Süper Lig'de de takımı olan iki ilçeden birisi Alanya. Alanya ve Alanyalılar tarihten bu yana edindikleri hoşgörünün ve birlikte yaşamanın devamı olarak her türlü kültürüne sahip çıkan bir ilçe. Ben de bütün bu yatırımlarda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kayış ailesinin emeği çok büyük. Umuyorum ki hayırlar getirir" ifadelerini kullandı.

“ALANYA EĞİTİMİN BAŞKENTİ”

Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Programımıza gecikerek geldik, dün ülkemizde bir terör saldırısı oldu. Şehitler verdik. Isparta'da şehidimizin cenaze törenine katıldık, oradan da buraya yetiştik. Vatanımıza, milletimize öncelikle başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin yiğit kahraman arkadaşları kanımızı yerde bırakmıyor ve kökünü kazıyıncaya kadar da devam edecekler. Alanya'ya çok önem veriyoruz, Alanya'da eğitime çok önem veriyoruz. Alanya bugün eğitimin başkenti. Bugün Alanya'da yaşayan birisi çocuğunu okula göndereceği zaman istediği bölümü rahatça bulabiliyor. Sosyal bilimler lisesinden spor lisesine, teknik bilimler lisesinden imam hatip lisesine kadar hepsi var. Hiç bir ilçede olmayan okullarımız var. İllerde olmayan imkanlar bir ilçede var. Hem de bir değil, iki üniversite var. Neden eğitime önem veriyoruz, çünkü Türkiye olarak 2023 hedefimiz var. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümüne cumhuriyetimiz çok güçlü girmeli. Ama sadece 2023 hedefini yaparsak yetmez, 2053 ve 2071 hedeflerimiz var, o yüzden eğitime önem veriyoruz. Üniversite kurulduğunda sadece birkaç yüz öğrencisi vardı. 30-40 binlerden bahsederken, tıpkı Kuş yuvası tünellerinden bahsettiğimizde baktıkları gibi bakıyorlardı. Şimdi 10 bin öğrencimiz var. Akdeniz Üniversitesi'ndeki tıp fakültemizi buraya taşıdık. Tıp fakültesinin eğitimi Antalya'da devam ediyordu. Gelecek sene inşallah binasını da Alanya'ya kazandıracağız” şeklinde konuştu.

'YENİ FAKÜLTELER YOLDA'

 "Yeni fakültelere öğrenci alacağız. Merkezi kütüphane bitecek, sağlık bilimlerine, spor bilimlerine aynı şekilde bugün açılış yaptığımız mühendislik fakültesinin farklı bölümlerine öğrenciler alacağız. Öğrenci sayımızı ve eğitim kalitemizi arttıracağız. Tıp fakültesinin inşaatına da gelecek yıl başlayacağız. Ödenek konusunda hiç bir sıkıntı yok. Ekonomimiz sağlam. Yüzde 7 büyüyor. Bunları kazandırdıktan sonra üniversitemiz daha iyi hale gelecek. Bu çalışmalar neticesinde üniversitemiz 50 bin hedefine ulaşacak. Öte yandan rektörüme de teşekkür ederim, ismimi Cikcilli'ye vermek istediniz. Ama ben buna prensip olarak karşıyım. Buranın ismimle anılmasını çok kişi istedi ama bu bizim görevimiz. Bunu beraber ortaya koyduk. Ama Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz ağabey emrivaki yapmış, bizim mahallemizdeki spor lisesine adımı vermiş. Yani demek isterim ki isim, mevki, makam peşinde değilim. Alanya sevdalısıyım. Bu şekilde anılmak bile güzel. Hayırseverlerimiz çalışmalarına devam etsinler yeter. Gönül dolusu teşekkür ediyorum. Eğitime destek veren herkese teşekkür ederim" dedi.