DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ’TAN ALKÜ’YE ZİYARET

• 22 Nisan, 2019

Hafızlık İcazet Programına katılmak üzere Alanya’ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ALKÜ’yü ziyaret etti.

Hafızlık İcazet Programı kapsamında Alanya’ya gelen Diyanet İşleri Başkanı sayın Prof. Dr. Ali Erbaş, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Kestel Yerleşkesi’nde yapımı devam eden Alaattinoğlu cami inşaatında incelemelerde bulundu. Hayırsever Abdurrahman ve Nimet Alaattinoğlu tarafından yapımı üstlenilen cami inşaatının incelemesi sırasında ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Erbaş’a inşaat hakkında bilgeler verdi. Ziyaret sırasında Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Antalya Müftüsü Osman Artan ve Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan Erbaş’a eşlik etti.

Ziyaretin ardından kısa bir değerlendirme yapan Rektör Pınarbaşı, gerçekleştirilen ziyaretten dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi. Pınarbaşı, “Diyanet İşleri Başkanımızın yoğun programı arasında Üniversitemizi ziyaret edip, bizlere zaman ayırdığı için kendisine çok teşekkür ederim. İnşallah en kısa sürede cami inşaatının tamamlanması için gayret ediyoruz. Bu vesileyle caminin yapımını üstlenen Alaattinoğlu ailesine bir kez daha teşekkür ederim” diye konuştu.