ERASMUS İLE İLK AVRUPALILAR ALKÜ’YE GELDİ

  • 02 Mayıs, 2017

Polonya Varşova Life University’den Erasmus Kapsamında ALKÜ’ye gelen 4 kişilik heyet ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nı makamında ziyaret etti.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinin (ALKÜ) Erasmus öğrenci ve öğretim elemanı değişim başvurusunun kabul edilmesinden sonra ilk Avrupalı akademisyen ziyaretçileri Polonya’nın en köklü üniversitelerinden birisi olan Varşova Life University’den geldi. Erasmus işbirliği kapsamında ALKÜ’ye gelen Prof. Dr. Janina Sawicka, Prof. Dr. Maria Parlinska, Dr. Agnieszka Parlinska ve Dr. Ewo Stawitcka ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Ekonomi ve Finans Bölümü Başkanı Doç. Dr. Harun Uçak da hazır bulundu. Yapılan görüşmede iki üniversitenin yetkilileri arasında Erasmus öğrenci değişim programına ilişkin konular ele alındı. Ayrıca Polonya Varşova Life University’den gelen 4 kişilik heyet ALKÜ’de bir hafta boyunca öğrenci ve akademisyenlere ekonomi konularında ve öğrenci değişim programları hakkında da bir takım seminerler verecek.  

“ERASMUS AĞIMIZI GENİŞLETMEK İSTİYORUZ”

Görüşme sonrası kısa bir açıklama yapan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, “Erasmus değişim programı başvurumuzun kabulünden sonra hızla Avrupa'daki üniversiteler ile ikili işbirliği yapma işlemine başladık. Şu ana kadar Avrupa'nın değişik ülkelerinden 21 üniversite ile Erasmus anlaşması imzaladık. Öğrencilerimiz için birçok üniversiteyle görüşmelerimiz devam ediyor. Tak gayemiz öğrencilerimize en iyi eğitim imkânını sumak. Öğrencilerimizin Avrupa'ya gidip bir yıl eğitim görmesi, Avrupalı öğrencilerin de ALKÜ'ye gelerek burada bir yıl kalmaları kendilerine hem yeni ufuklar katacak, hem de karşılıklı ilişkilerimizi güçlendirecektir. Yaptığımız görüşmeler ile Erasmus ağımızı her geçen gün daha da genişletmek itiyoruz. Erasmus programı kapsamında Polonya’dan üniversitemize gelen değerli akademisyenlere ziyaretime geldikleri için teşekkür ederim” diye konuştu.

Varşova Life University’den ziyarete gelen Prof. Dr. Janina Sawicka, Prof. Dr. Maria Parlınska, Dr. Agnieszka Parlınska, Dr. Ewo Stawitcka, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’na kendilerini üniversitelerinde ağırladıkları için teşekkür etti ve karşılıklı hediyeler takdim edildi.  

Polonya’dan gelen heyet daha sonra İşletme Fakültesi’nde gerçekleştireceği seminer için Rektörlük Binasından ayrıldı.