KAMUOYU DUYURUSU / PUBLIC ANNOUNCEMENT

  • ALKÜ BASIN
  • 15 Ekim, 2023

KAMUOYU DUYURUSU

İşgalci İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılar bir soykırım niteliğindedir. Birleşmiş Milletler dahil tüm dünya bu vahşeti izlemektedir. Gazze’de Müslüman kardeşlerimiz, abluka altına alınmış, canlı canlı, açlığa, sefalete, ölüme terk edilmiştir. İsrail'in Gazze'ye uyguladığı bu abluka, uzun yıllardır devam eden bir insan hakları ihlali ve insani krizin sonucu oluşmuştur. Yıllardır temel haklarından mahrum bırakılmış Filistin halkının  yaşam koşulları her geçen gün daha da kötüleşmektedir. Gazze Şeridi'ndeki ablukanın sonlandırılması ve Filistin halkının yaşam koşullarının iyileştirilmesi için uluslararası toplumun çabalarını artırması gerekmektedir. Sivil yerleşimleri hedef alan saldırıları doğru bulmuyoruz. Abluka savaş değil katliamdır. Masumların üzerine yağdırılan yasaklı bombalar, acımasızca saldırılar artık durdurulmalı ve tüm bu yaşananlar bir savaş suçu ilan edilmelidir. Ayrıca İşgalci İsrail, İslam Üniversitesini, ambulansları, sivil toplanma alanlarını, okulları bombalayarak vahşetini açık açık tüm dünyaya göstermektedir. Bölgede artık çocukların, masumların ve insanlığın ölmemesi için bu savaşların kalıcı olarak son bulması tüm dünyanın en öncelikli amacı olmalıdır. Bölgede etkili tüm aktörleri, barışın tesisi için sorumluluk almaya çağırıyoruz.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi olarak işgalci İsrail’in yaptığı katliamları şiddetle ve esefle kınıyor, bölgede barış ikliminin bir an evvel tesis edilmesini temenni ediyoruz. Dualarımız ve desteklerimiz, dün olduğu gibi bugün de Filistinli kardeşlerimizin yanındadır. Filistin'de hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

 

PUBLIC ANNOUNCEMENT

The attacks by the occupying Israel on Gaza are of a genocidal nature. The entire world, including the United Nations, is witnessing this brutality. Our Muslim brothers and sisters in Gaza are besieged, left to suffer hunger, misery, and death. The blockade imposed by Israel on Gaza is a result of years-long violation of human rights and a humanitarian crisis. The living conditions of the Palestinian people, deprived of their fundamental rights for years, are deteriorating day by day. The international community needs to increase its efforts to end the blockade in the Gaza Strip and improve the living conditions of the Palestinian people. We do not condone attacks targeting civilian settlements. The blockade is not a war but a massacre. The banned bombs raining down on innocents, the ruthless attacks, must now be stopped, and all of these events should be declared a war crime. Furthermore, the occupying Israel is blatantly showcasing its brutality by bombing the Islamic University, ambulances, civilian gathering areas, and schools to the whole world. In the region, the primary goal of the entire world should be to permanently end these wars to prevent the deaths of children, innocents, and humanity. We call on all effective actors in the region to take responsibility for the establishment of peace.

As Alanya Alaaddin Keykubat University, we strongly condemn the massacres committed by the occupying Israel and express our deep sorrow and condemnation. We hope for the establishment of a climate of peace in the region as soon as possible. Our prayers and support stand with our Palestinian brothers and sisters, just as they did yesterday. We extend our condolences to the brothers and sisters who lost their lives in Palestine and wish a swift recovery to the wounded.

RECTORATE OF ALANYA ALAADDIN KEYKUBAT UNIVERSITY