GELECEĞİN FIRSATI ALKÜ’DE

  • ALKÜ BASIN
  • 02 Ağustos, 2024

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinin gelişimi ve başarılarını TVNet kanalındaki “Tercih Rehberi” programında anlatan Rektör Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, “Teori ve uygulamalı eğitimlerle öğrencilerimize en kaliteli öğretim imkânı sunarken geleceklerini de garanti altına almalarını sağlıyoruz.” dedi.

TVNet kanalında Esra Esen Atayeter’in moderatörlüğündeki “Tercih Rehberi” programının konuğu olan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, üniversitenin gelişimi ve başarılarını anlattı. Eğitim ve tercih dönemi hakkında tüm merak edilenlerin konuşulduğu programda Rektör Türkdoğan, üniversitenin 2015 yılında kurulmasıyla birlikte Türkiye’nin en genç ve başarılı üniversiteleri arasında yer aldığının altını çizdi. 16 bin öğrenci, 590 akademisyen ile  toplamda 10 fakülte, 5 meslek yüksekokulu, 1 enstitü ve 1 yüksekokul imkânlarıyla öğretim faaliyetlerinin her geçen yıl yükseldiğini söyleyen Rektör Türkdoğan, “Ayrıca araştırma ve uygulama alanlarında faaliyet gösteren 23 farklı merkezimiz, bilimsel çalışmalarımızın ve topluma katkılarımızın temelini oluşturuyor. Bu merkezler aracılığıyla yerel ve ulusal düzeyde çeşitli disiplinlerde önemli araştırmalar yapmakta ve toplumsal sorunlara çözüm odaklı yaklaşımlar geliştiriyoruz.  Kısacası, genç bir üniversite olmamıza rağmen hızla büyüyen ve kendini kanıtlamış bir kurum olarak eğitimde kaliteyi ve bilimsel üretkenliği hedefleyen bir vizyonla yolumuza devam ediyoruz.” dedi.

ALKÜ; SPOR, SAĞLIK VE TURİZMDE ÖNE ÇIKIYOR

ALKÜ’nün diğer üniversitelerden farklı özelliklerini ve öne çıkan projelerini anlatan Rektör Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, “Üniversitemiz; YÖK tarafından belirtilen turizm, sağlık ve spor alanlarında ihtisaslaşma çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken üniversitemizin bu alanlarda ulusal ve uluslararası platformlarda oldukça fazla başarısı bulunuyor. Akdeniz Bölgesi’ndeki birçok antik kentte kazı çalışmalarına destek sağlıyoruz.

Tıp Fakültemizin öğretim üyeleri sağlık alanında yaptığı buluşlar ve ilk kez uygulanan yöntemlerle tıp alanında bölgenin ve ülkenin önemli üniversitesi haline geldik.  Bunun yanında spor alanında bölgenin en etkili üniversitesi olmayı başardık. Öğrencimiz Millî Atlet Salih Korkmaz Paris 2024 Olimpiyatları’nda yarıştı. Yine ALKÜ öğrencileri Millî Sporcularımız Elvin Demir, Seran Ay Çetin ve Esra Türkmen’in uluslararası alandaki başarılarıyla ALKÜ ailesi olarak gururlandık.   Gastronomi alanında öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası birçok alanda derece aldılar. Bilimsel alanda yapılan birçok projemiz; TÜBİTAK, TUSAŞ, MÜSİAD gibi ülkemizin önde gelen kurum ve kuruluşları tarafından başarılı görülerek destek almaya hak kazandı.” diye konuştu. 

GES İLE “TÜRKİYE’DE BİR İLK” BAŞARISI  

ALKÜ tarafından yapılan ve Türkiye’de bir üniversitenin elektrik ihtiyacının tamamını karşılamasıyla bir ilk olan ALKÜ GES projesini detaylarıyla anlatan Rektör Türkdoğan, projenin mart ayında enerji üretmeye başladığını söyledi. Mart, nisan, mayıs, haziran ve temmuz aylarındaki ihtiyaç duyulan tüm enerjinin ALKÜ GES projesi sayesinde sağlandığına vurgu yapan Rektör Türkdoğan, “GES projemiz üniversitemizin enerji ihtiyacının tamamını karşılarken bunun yanında artan enerjiyi de sisteme tekrar satarak kâr elde ettik. ALKÜ GES projesi kurulduğu kurumun enerji ihtiyacının tamamını sağlamasıyla bu alanda da Türkiye’nin öncüsü oldu.” dedi.

DÜNYA ÇAPINDA TERCİH EDİLEN ÜNİVERSİTE

Rektör Türkdoğan, ALKÜ’nün eğitim sistemi ve geleceğe bakışı ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. ALKÜ olarak evrensel değerlere bağlı, insanlığa hizmet odaklı bir yönetim anlayışıyla eğitim-öğretim, bilimsel araştırma faaliyetlerinde bulunarak sorunları aklın ve bilimin ışığında çözen; bölgenin ve ülkenin ihtiyaç duyduğu nitelikli bireyleri yetiştiren bir üniversite olarak toplumun huzur ve refahını artırmaya odaklandıklarını belirten Rektör Türkdoğan, “Bilgi, ürün ve hizmet üreterek turizm, sağlık, tarım ve hizmet sektörlerinde bölgesel ve ulusal sosyo-ekonomik yapının gelişimine katkı sağlayan ve dünya çapında tercih edilen bir üniversite olmayı hedefliyoruz. Bölgemize ve üniversitemize katkı sağlamak için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da güçlü bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMALARIYLA ÖĞRENCİLERİNE İŞ GARANTİSİ SUNUYOR

Rektör Türkdoğan, üniversite tarafından verilen teori eğitimlerle birlikte aynı zamanda uygulama eğitimlerine de çok önem verdiklerini söyleyerek öğrencilerin beceri yeteneklerini de oldukça geliştirdiklerini belirtti. Bunun yanı sıra özel sektör temsilcileri, kurum ve kuruluşlar da ikili anlaşmalar yapıldığına değinen Rektör Türkdoğan, “Üniversitemiz, turizm bölgesinde yer almasıyla birlikte turizm ve hizmet sektörleriyle yakın ilişkiler kurarak öğrencilere staj yapma ve mezuniyet sonrası iş olanakları sağlayan birçok iş birliği protokolü imzalıyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz mezun olduktan sonra istihdama hazır hale gelmiş oluyorlar.” diye konuştu.

TEKMER İLE ÖĞRENCİLER GELECEĞE DAHA HAZIR HALE GELECEK

Üniversite olarak öğrencilerin farklılaşmalarını desteklemek için tüm imkânları seferber ettiklerini belirten Rektör Türkdoğan, “Özellikle teknolojik altyapısı olan üniversitelerimizde teknoparklar ön plana çıkıyor. Biz de öğrencilerimizin proje kurması ve gündeme getirmesi için TEKMER açılması için girişimlerimizi hazırladık. Bununla birlikte özellikle mühendislik fakültemiz başta olmak üzere öğrencilerimiz TEKMER’de daha iyi yetişmiş olacaklar. Yine Erasmus ve diğer değişim programları aracılığıyla öğrencilerimizin global bir bakış açısına sahip olmalarını teşvik ediyoruz.” dedi.

CİKCİLLİ YERLEŞKESİ İLE BİLİM VE AKADEMİK ÇALIŞMALAR DAHA DA HIZLANACAK

ALKÜ’nün fiziksel altyapısını geliştirme konusundaki stratejik planlar anlatan Rektör Türkdoğan, “Üniversitemizin fiziksel altyapısını geliştirme konusundaki stratejik planlarımız oldukça kapsamlı ve çeşitlidir. Mevcut Kestel, Gazipaşa, Akseki, ve Kargıcak’ta uygulama oteli için tahsis edilmiş arazi ile birlikte Konaklı Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Kongre Merkezi gibi birçok merkezde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Ayrıca, Cikcilli Yerleşkemizde devam eden yapım çalışmalarıyla birlikte Tıp Fakültesi ve Hastanesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, büyük bir araştırma laboratuvarı ve yaşam alanları gibi önemli tesisler inşa ediliyor. Cikcilli Yerleşkemizin tamamlanmasıyla bilim ve akademik çalışmalar daha hızlanacağı gibi bölgeye ve ülkemize olan katkılar da büyük miktarda artacak.” dedi.

“BAŞARININ SIRRI İSTEKLİ OLMAK”

Rektör Türkdoğan son olarak tercih yapacak öğrencilere ve ailelere de tavsiyelerde bulundu. Başarının sırrının mutlu ve istekli olmaktan geçtiğini söyleyen Rektör Türkdoğan, “Tercih yapacak adaylar öncelikle istekli oldukları bölümleri seçmeleri gerekiyor. Bir işi ne kadar istekli yaparsak başarı ve mutluluk da o derece gelecek. Aileler de bu dönemde çocuklarına baskı yapmamaları gerekiyor. Çocuklarının istemedikleri bölümü yazmalarını istiyorlarsa bu ısrarlarından vazgeçmeleri gerekiyor. Adaylarımızın üniversitemizin olanaklarından en iyi şekilde faydalanmaları için ALKÜ’ye tercih yapmalarını da büyük ölçüde tavsiye ediyorum.  Tüm adaylara bu süreçte başarılar dilerim.” dedi.