KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ’NDEN ÜNİVERSİTEMİZE ZİYARET

  • 12 Nisan, 2017

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın,  Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’na nezaket ziyaretinde bulundu

7-9 Nisan tarihleri arasında Alanya Adenya Otel'de düzenlenen 1.Uluslararası Helâl Turizm Kongresi münasebetiyle Alanya’da bulunan Rektör Aydın’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Pınarbaşı, meslektaşına düzenledikleri kongrede başarılar diledi.

1.Uluslararası Helâl Turizm Kongresi'nin açılışında konuşan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı konuşmasında; “Biz Müslümanlar tabii ki bazı şeylere dikkat etmemiz lazım. Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.) buyuruyor ki; “Kim bir kavime benzerlerse onlardandır.” Biz de o yüzden Müslümanlar olarak kendimize özgü hayat tarzımızı, yaşantımızı geliştirmemiz gerekiyor. Turizm de bunlardan bir tanesi. Kendimize özgü helal turizmin yaygınlaşması elzemdir. Bu yüzden kongreyi çok faydalı bulduğumu ifade etmek istiyorum. Alanya’da da Helal Turizm konseptli otellerimiz gün geçtikçe artıyor. Şu anda Alanya'da 4-5 otel İslami konsepte uygun Turizm hizmeti sağlıyor. İnşallah bunların sayıları artarak devam edecektir. Tüm dünyadaki Müslüman kardeşlerimiz Alanya'mıza gelerek tatil yapacaklardır.” dedi.

ALKÜ Rektörlük binasında gerçekleşen Kastamonu Üniversitesi Rektörü ziyaretinde ALKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fatih Gültekin ve Hasan Güneş de hazır bulundular. Rektör Aydın’dan Alanya’da düzenlenen 1.Uluslararası Helâl Turizm Kongresi hakkında bilgiler de alan Rektör Pınarbaşı; “İki günlük kongreden ve bir günlük sosyal geziden oluşan programınızın Alanya’da düzenleniyor olmasından ayrıca çok mutlu oldum. Malumunuz şehrimiz turizm şehri ama bizler de üniversite olarak hem kültürel hem de bilimsel kongrelerle Alanya’ya alternatif turizmi de kazandırmak hedefindeyiz.” dedi.

Alanya’yı çok beğendiklerini dile getiren Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın,  Kongrenin bu alanda dünyada yapılan ilk kongre olması sebebiyle önem arz ettiğini ve 13 farklı ülkeden 128 tam metin bildirili akademisyenin kongrede hazır bulunacağını belirterek ileriki yıllarda bu kongreyi ALKÜ ile birlikte organize edebileceklerini belirtti. 07-09 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenlenen kongrenin hem Alanya’ya hem de katılımcılara büyük faydalar sağlayacağını dile getiren Rektör Aydın, meslektaşı Pınarbaşı’na çalışmalarında başarılar diledi.