Kestel Kampüsü Vaziyet Planı Projesi Tamamlandı

  • 24 Mayıs, 2016

KESTEL KAMPÜSÜNÜN VAZİYET PLANI TAMAMLANDI

Kısa bir süre önce ihalesi yapılan ve Toklu Mimarlık tarafından mimarisi üstlenilen Kestel Kampüsü Vaziyet Planı Projesi tamamlandı. Kestel Kampusü Master Projesi hakkında basın mensuplarına bilgiler veren ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, projenin animasyon videosunu gazeteciler ile paylaştı. Proje tanıtım toplantısına Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Gültekin, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim ve Toklu Mimarlık'tan Mustafa Toklu ile basın mensupları katıldı.

Videoyu izlemek için: https://youtu.be/OEP6f6jRuT4

İkiyüz yirmi dönümlük yerleşim projesi hakkında bilgiler veren Rektör Pınarbaşı, “Üniversitemizin adı Alanya Alaaddin Keykubat olunca, adımıza uygun olarak Selçuklu mimarisini yansıtacak bir vaziyet planı hazırladık. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren Kalkınma Bakanlığı tarafından onayı verilen binalarımızı yükseltmeye başlayacağız” dedi.

Kestel Kampus Master Planı ihalesini kazanan Toklu Mimarlığın başarılı bir iş ortaya koyduğunu ifade eden Rektör Pınarbaşı, “Alanyalı bir firmanın açık olarak yaptığımız ihaleyi kazanarak Alanya’nın ruhunu taşıyan bir master planı hazırlaması bizleri bir hayli memnun etmiştir. Kendilerine de ayrıca teşekkür ediyorum.” diye konuştu.