Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, bu yıl 102’nci yıl dönümünü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Bugün bizlere düşen en büyük görev, Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkmak; onu ilim, irfan ve azimle geleceğe taşımaktır.” dedi.
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan cumhuriyetin 102’nci yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajında, “Bağımsızlığımızın simgesi, milletimizin birlik ve beraberliğinin en güçlü teminatı olan Cumhuriyetimizin 102’nci yıl dönümünü büyük bir gurur, coşku ve heyecanla kutluyoruz.
Tarihi boyunca esareti asla kabul etmeyen aziz milletimiz; istiklal ve istikbali uğruna yedi düvele karşı başlattığı destansı mücadelesini Cumhuriyet’le taçlandırmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, sadece yeni bir devlet kurmakla kalmamış; aynı zamanda kadim bir medeniyetin değerlerini çağdaş uygarlıkla buluşturmuş, bizlere sonsuza dek yaşatacağımız bir miras bırakmıştır.
Bugün bizlere düşen en büyük görev, Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkmak; onu ilim, irfan ve azimle geleceğe taşımaktır. Ülkemizin Türkiye Yüzyılı vizyonunda en önemli güç kaynağı, bilimde, teknolojide, kültürde, sanayide ve üretimde üstün başarılara imza atacak nitelikli insan gücüdür. Biz akademisyenler, bu büyük hedefe ulaşmanın bilinciyle; milli ve manevi değerlerine bağlı, yenilikçi, sorgulayan ve üreten bireyler yetiştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi olarak, Cumhuriyetimizin 102’nci yılında da bilimin, eğitimin ve yeniliğin ışığında ilerlemeyi; ülkemizi daima ileriye taşıyacak çalışmalara imza atmayı sürdüreceğiz.
Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbî duygularımla kutluyorum.” dedi.





