REKTÖRDEN GAZİPAŞA'DA ALKÜ'YÜ TANITIM ATAĞI

  • 10 Ekim, 2017

Gazipaşa MEB Okulları Akademik Yıl Açılış Töreninde öğrencilerle bir araya gelen ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı "Çok çalışın" dedi

Gazipaşa Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Zeliha Tuncer Anadolu İmam Hatip Liselerinde 2017-2018 eğitim öğretim yılı dolayısıyla 'Akademik Yıl Açılış Töreni' düzenlendi. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı'nın her iki okulda da konuşmacı olarak katıldığı programa Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya ve eşi Sümeyra Kaya'nın yanı sıra İlçe Müftüsü Nazif Fethi Yalçınyaka, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Ertuğrul Yıldız, siyasi parti temsilcileri, veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Program Kuran tilavetiyle başladı ve Müftü Yalçınkaya’nın yapmış olduğu duaya hep birlikte amin denildi. Duanın ardından ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Pınarbaşı, öğrencilerle bir araya geldi. Pınarbaşı, öğrencilere bilgi çağında yaşadığımız şu dönemde sürekli kendilerini geliştirme ve bol bol kitap okuma tavsiyelerinde bulundu. Ülkemizin geleceği olan gençlere kendilerine hedefler koymalarını ve bu hedeflere ulaşmak için yılmadan azimle çalışmalarını tavsiye etti.

Kendi hayatından kesitler de sunarak deneyimlerini öğrenciler ile paylaşan Rektör Pınarbaşı, ayrıca ALKÜ fakülte ve bölümleri, öğrencilere sunulan imkanlar ve nasıl akademisyen olunabileceği hakkında öneri ve bilgiler aktardı.