TÜRKİYE TRİATLON FEDERASYONU BAŞKANINDAN ALKÜ’YE ZİYARET

  • 21 Eylül, 2018

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, Asbaşkan Sait Babaoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Bora Çavuşoğlu, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’na ziyarette bulundu.

Rektör Pınarbaşı’nın makamında gerçekleşen ziyarette, 21-23 Eylül 2018 tarihleri arasında Alanya’da yapılacak olan Alanya Triatlonu’na Rektör Pınarbaşı’nı davet eden Başkan Yalçınkaya yarışma hakkında bilgiler verdi.

Bu yıl 28’incisi düzenlenecek olan Triatlon Avrupa Kupası ve Türkiye Triatlon Federasyonu Aquatlon final müsabakalarına şehir olarak ev sahipliği yapıyor olmanın Alanya için önemli bir kazanım olduğunu dile getiren Rektör Pınarbaşı, Triatlon Federasyonu ile ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nin yapacakları çeşitli işbirlikleri ile bu sporun akademik olarak da desteklenebileceğini söyledi. 35 Ülkeden 900 sporcunun katılacağını ifade eden Başkan Yalçınkaya ise triatlon sporunun Alanya’nın tarihinde çok eskilere dayandığını belirtti. ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nin de açılmasıyla üniversite ve federasyon arasında eğitim işbirliğinin yapılmasıyla daha da güzel işlere imza atılabileceği konusunda fikir birliğine varıldı.

ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Işık Bayraktar’ın da hazır bulunduğu ziyarette, Spor Bilimleri Fakültesi olarak hem akademik hem de performans testleri ile antrenman rehberliği ve kondisyon antrenman desteğinin sağlanması anlamında ön görüşme gerçekleştirildi. Ziyarette ayrıca antrenörlük kursları ve gelişim seminerlerinde eğitmen desteğinin sağlanması konusunda da fikir alış verişinde bulunuldu.