YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERDEN REKTÖR PINARBAŞI’NA ZİYARET

  • 12 Ekim, 2017

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, yabancı uyruklu öğrencileri makamında ağırladı.

50 civarında ülkeden 150 yabancı uyruklu öğrencinin eğitim gördüğü ALKÜ'de yabancı uyruklu öğrenciler görüş alışverişinde bulunmak ve yapmak istedikleri faaliyetler hakkında bilgiler vermek üzere ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı'nı ziyaret etti. Ziyarette, Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Kamran Hashemi ve Yabancı Uyruklu Öğrenciler Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Fidel Çakmak da hazır bulundu.  

Ziyaret sırasında öğrencilerin taleplerini dinleyen ve öğrencilerin sorularına cevap veren Rektör Pınarbaşı, yabancı uyruklu öğrencilere Uluslararası Öğrenci Kulübünün kurulma aşamasında olduğunu belirtti. Kulüp aracılığı ile yabancı uyruklu öğrencilerin futbol takımı kurması ve turnuvalar düzenlenmesi, bahar şenliklerinde Uluslararası Öğrenci günleri ve etkinlikleri düzenlenmesi, ülkemizin turistik yerlerine geziler düzenlenmesi gibi aktiviteler yapılması konuları ele alındı. Öğrencilerle uzun uzun sohbet eden Rektör Pınarbaşı, öğrencilerin Alanya’yı ve Üniversitemizi sevdiğini ve burada yaşadıkları için çok mutlu olduklarını duymaktan memnun olduğunu ifade etti.

ALKÜ'nün önemli hedeflerinden birinin de uluslararası bir üniversite olmak olduğunu belirten Rektör Pınarbaşı, yabancı uyruklu öğrenci sayısını daha da artırmak için gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.