YENİ KAMPÜS ALANIMIZ HAYIRLI OLSUN

  • 25 Temmuz, 2016

YENİ KAMPÜS ALANIMIZ HAYIRLI OLSUN

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı makamında basın mensuplarını ağırlayarak Cikcilli Bölgesinde Üniversitemize yapılan arazi tahsisi ile ilgili müjdeyi Alanya halkı ile paylaştı. Düzenlenen toplantıya basın mensuplarının yanı sıra Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Gültekin, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim ve Toklu Mimarlık'tan Mustafa Toklu da katıldı.

Yeni bir üniversite olmasına karşın çok kısa zamanda önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Rektör Pınarbaşı, hedeflenilen noktaya ulaşmak için var güçle çalışmaya devam edileceğini vurguladı. Yeni fakülte ve meslek yüksekokullarının üniversiteye kazandırılmasının ardından güzel gelişmelerin ve çalışmaların hızla devam ettiğini dile getiren Rektör Pınarbaşı, Alanya ve ALKÜ adına müjdeler vermekten mutluluk duyduğunu söyledi.

CİKCİLLİ KAMPÜS ALANININ ARAZİ TAHSİSİ RESMEN YAPILDI

ALKÜ’nün yeni kampus alanının tahsisi hakkında Alanyalılara müjde veren Rektör Pınarbaşı; “ Kampus yerine karar verip çalışmalara başladığımızda bize tahsis işlemlerinin en az iki yıl süreceğini söylemişlerdi ama hamdolsun işlem 9 ayda tamamlandı. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun imzasıyla Cikcilli bölgesindeki 1 milyon 113 bin metrekarelik alan üniversitemize resmen tahsis edildi” dedi.

Bunun üniversite adına çok önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Rektör Pınarbaşı, “Bildiğiniz gibi biz Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin uluslararası bir üniversite olmasını istiyoruz ve bunun için öncelikle güzel bir alana ihtiyacımız vardı. Tahsis edilen yer tam dağın eteklerinde ve tüm Alanya’yı, Alanya Kalesi’ni ve denizi gören harika manzaraya sahip bir yer. İnşallah burası için de bir master planı (vaziyet planı) hazırlayıp en kısa sürede üniversite kampusunu inşa etmeye başlayacağız.” dedi. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Rektör Pınarbaşı; konuşmasının devamında “Başta Dış İşleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun ve ayrıca Sayın milletvekillerimizin ve Sayın Kaymakamımızın bu süreçte önemli katkıları olmuştur. Ayrıca Alanya Orman İşletme Müdürlüğü ile Antalya Orman Bölge Müdürlüğümüzün ve sayamadığım bir çok kurum ve kişilerin destekleriyle tahsis işlemleri gibi kısa bir sürede tamamlandı.” diye konuştu.

Tahsisi yapılan Cikcilli kampüs arazisi resimde işaretlenmiştir